Lifestyle

Wat er in je relatie verandert als je gaat samenwonen

Hebben jij en je vriend(in) besloten om te gaan samenwonen? Onwijs leuk, natuurlijk. Alleen zullen er ook dingen in jullie relatie veranderen bij deze nieuwe stap. En dat is best even wennen… Deze 6 dingen veranderen er namelijk in je relatie als je gaat samenwonen

1. Je moet heel veel beslissingen nu samen maken in plaats van alleen

Van nieuwe meubels en verfkleur op de muur tot wat je elke dag gaat eten. Als je gaat samenwonen moet je opeens heel veel beslissingen maken. En dat doe je meestal niet helemaal in je eentje, maar samen. Hallo superveel discussies! Maar samen komen jullie er zeker uit.

2. Je moet privacy inleveren (en dat is even wennen)

Was je normaal alleen een paar dagen of een week bij je vriend(in), nu ben je bijna iedere dag samen. Zeker als je voor het eerst gaat samenwonen is het even wennen op het gebied van privacy. Al je gekke gewoontes komen nu ook naar boven en je gaat je misschien wel aan elkaar ergeren. Blijf erover praten met elkaar en zorg dat je elkaar respecteert, that’s the way to go.

3. Je hebt elke avond qualitytime 

Avondjes dansen in de club of cocktails drinken op een huisfeestje met je lover was superfijn. Die tijden kun je nog steeds samen beleven, maar je hebt ook meer tijd samen in huis. Eigenlijk is elke avond samen op de bank qualitytime en dat is stiekem best fijn! Je moet het alleen nog eens worden over welke serie je gaat bingewatchen met je lief.

4. Je moet samen veel afspraken maken over het huishouden (en dat kan irritaties opleveren)

Jullie konden al samen vakanties plannen en beslissen in welk restaurant jullie gingen eten. Als je gaat samenwonen komen er veel afspraken bij. Veel praktische afspraken, vooral. Probeer álles uit te spreken en handige afspraken te maken over schoonmaken, afwassen en koken. Spreek bijvoorbeeld af dat hij kookt als je laat uit je werk komt of dat jij de was doet en hij de was ophangt. En ja, dit kan zeker irritaties opleveren.. zeker als je na een tijdje merkt dat het niet zo gaat zoals jij dat wilt. Spreek daarom alles uit, want zo blijft jullie relatie een stuk gezelliger. 

5. Je ruzies met je lover veranderen

Hallo irritaties! Handige afspraken over wie wat doet in het huishouden maak je niet voor niets. Soms gaat na een tijdje tóch alles anders en ben je in no-time boos als hij de afwas laat staan na het eten. Een ding is zeker: je ruzies met je lover zullen veranderen als je gaat samenwonen. Er komen meer discussies over de kleinste dingen. Adem in, adem uit: you’ve got this. Probeer er altijd samen over te praten en tot een oplossing te komen. Of ga even een blokje lopen zodat je niet al je woede direct afgereageerd.

6. Je lover en jij worden intiemer

Ondanks alle kleine irritaties en grote beslissingen die jullie moeten maken, worden jij en je lover een stuk intiemer. Je gaat anders met elkaar om, geeft elkaar de ruimte waar dat nodig is en helpt elkaar als het even niet lukt. Jullie zien elkaar nu echt in de beste en slechtste tijden. Dat zorgt ervoor dat je intiemer met elkaar omgaat. Samenwonen kan spannend en eng zijn, maar het kan ook supergoed uitpakken. Wie weet besef je nu nog meer dat hij of zij de liefde van je leven is.

 
Bron: NSMBLBeeld: iStock

Must reads 👀