Fashion

6 fashiontrends uit de zeroes waarvan we hopen dat ze nooit meer terugkomen


Net zoals de jaren ’90 terugkomt in de mode, komen de fashiontrends uit de zeroes ook steeds meer terug. Wij houden het liever bij muziek uit de zeroes, want sommige fashiontrends uit de zeroes hoeven we écht niet terug te zien. Deze vreselijke trends zien we het liefst nooit terugkomen! 

1. De jurk over de spijkerbroek
Een tuniekje of een jurk over een spijkerbroek dragen was heel normaal in de zeroes. Chunky ketting of riem erbij om het af te maken en je was good to go. Maar nu we de foto’s terugzien hopen we eigenlijk dat dit een van de fashiontrends uit de zeroes is die nooit meer terugkomt. Maar dan ook echt nóóit.


2. Getinte zonnebrillen met glitter
Oke, met getinte zonnebrillen kunnen we best leven. Maar in de zeroes liepen veel getinte zonnebrillen ook over naar een andere kleur. Ze hadden een soort ombre-effect. Om het af te maken zat er vaak ook een glittertje op het glas, bijvoorbeeld in de vorm van een hartje. Tja, ook dit is een van de fashiontrends uit de zeroes die we misschien toch liever niet meer zien… Doe ons maar de zonnebrillen trends van 2021!


3. Blingbling, all over the place
Wie houdt er niet van glitter? In de zeroes waren ze er helemaal gek op en was alles helemaal blingbling. Toch gaan we in 2021 liever voor een toffe glitterjurk of glittertop in plaats van top tot teen blingbling te gaan. Zeker een van de fashiontrends uit de zeroes die in de zeroes mag blijven!


4. Brede riemen
Ook riemen veranderen om de paar jaar in de fashiontrends. Een van de fashiontrends uit de zeroes is dan ook brede riemen. Je droeg ze om je taille te accentueren over shirts of jurkjes. Inmiddels zijn brede riemen niet meer zo hip en kun je beter voor een dunnere riem of normale riem gaan. De brede riem? Die laten we liever achter in de zeroes.


5. De extreem korte rokjes
Geen normale korte rokjes in de zeroes, maar extreem korte rokjes! Een van de fashiontrends uit de zeroes die we écht liever niet meer terugzien, zeker de destroyed rokjes niet. Het ziet er allesbehalve fashionable uit en zit is ook helemaal niet comfortabel. Doe ons maar deze fijne midi-rokken.


6. Lowwaisted jeans
Draag je ook altijd highwaisted jeans? Dan is het superraar als je opeens een ‘normale broek’ draagt. Het voelt gewoon totaal anders! De lowwaisted jeans dat een van de fashiontrends was in de zeroes hoeft van ons dan ook niet terug te komen. Alhoewel we ‘m soms al weer zien bij sommige celebrities en influencers… 

Beeld: iStock