Beauty

Hallo Aftersun: dit zijn de 5 beste tips als je verbrandt bent in de zon

De temperaturen lopen flink op deze zomer. Perfect om een dagje naar het strand te gaan. Alleen: smeer je wel goed in! Voor je het weet ben je namelijk verbrandt, zeker als je even gaan zwemmen en dan weer gaat zonnen. Toch een beetje rode vlekken op je rug of gezicht? Dit zijn de 5 beste tips als je verbrandt bent in de zon.

1. Smeer producten met aloë vera op je verbrande huid

Natuurlijke producten werken het beste op je huid, dus hoe minder parfum en andere toegevoegde stoffen hoe beter. Aftersun of verkoelende crème met aloë vera werken extra goed, omdat aloë vera een soort gel bevat die ervoor zorgt dat je huid herstelt. Heel erg last van een brandende huid? Leg de crème of aftersun dan even in de koelkast en smeer jezelf om het halfuur in. 

 

2. Neem een koude of lauwe douche

Een van de beste tips als je verbrandt bent in de zon is het nemen van een lauwe douche. Een beetje koud afspoelen kan ook, maar lauw water werkt eigenlijk beter. Dat koelt je lichaam, en dus je verbrande huid, meer af. Wel zo fijn. Let er hier wel op dat je niet een te harde douchestraal op je verbrande huid zet, dat is echt een no-go.

3. Gebruik een verkoelende douchegel

Ook is het aan te raden om een verkoelende douchegel te gebruiken, zoals deze van Clarins. Smeer voorzichtig een beetje op je verbrande huid en laat even intrekken voordat je het afspoelt. Daarna kun je aan de slag met crème en aftersun om het nog meer te verkoelen.

4. Aftersun is je best friend

Producten met aloë vera zijn fijn, maar een van de beste tips als je verbrandt bent in de zon is natuurlijk aftersun. Aftersun is altijd verkoelend voor je huid, soms zit er ook aloë vera in zoals bij deze van Nivea. Ook hydrateert aftersun goed zodat je huid weer kan herstellen. Zeker smeren dus!

 

5. Draag losse kleding

De laatste tip der tips als je verbrandt bent in de zon is losse kleding dragen. De komende dagen wil je namelijk niet te strakke kleding dragen, zeker als je bij je rug bent verbrandt. De kleding kan namelijk gaan schuren over de verbrande delen en dat is juist iets wat je niet wilt. Fijne losse kleding dus, zoals een van deze leuke luchtige zomerjurkjes.

Beeld: Pexels