Food

Yum! Zo maak je de lekkerste aardbeientiramisu

De aardbeien drive-thru’s waren een mega hit tijdens de lockdown en iedereen ontdekte (gezonde) snacks met aardbeien. Ook gek op aardbeien? Dan is dit zomerse toetje waarschijnlijk ook wel iets voor jou. Zo maak je namelijk aardbeientiramisu. 

Aardbeientiramisu

Van aardbeien met chocola tot smoothies en limonade, je kunt superveel met aardbeien doen. Maar wist je dat je er ook tiramisu mee kunt maken? Deze framboos-citroen tiramisu was al een leuke twist op het Italiaanse recept, maar ook deze aardbeientiramisu wil je absoluut proberen. Zo maak je ‘m! (En als je nog niet genoeg hebt gehad van tiramisu, kun je altijd deze tiramisu cheesecake nog proberen)

Dit heb je nodig voor de aardbeientiramisu

Voor de tiramisu
– 250 ml slagroom
– 250 gram mascarpone
– 70 gram poedersuiker
– 150 gram aardbeienjam
– 1 pak lange vingers
– 100 ml sinaasappelsap

Voor de topping
– 500 gr aardbeien
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel vanille-extract
– 1 à 2 theelepels balsamicoazijn
– Optioneel: stukjes (zelfgemaakte) merengue 

Zo maak je deze aardbeientiramisu 

1. Klop de slagroom op tot je zachte pieken hebt.
2. Klop de mascarpone los met de poedersuiker en meng daar de aardbeienjam doorheen. Spatel hierna de slagroom door het mascarponemengsel.
3. Doop de helft van de lange vingers één voor één kort in het sinaasappelsap en beleg hiermee de bodem van een (oven)schaal. Je kunt de tiramisu ook direct in mooie glazen doen. Zorg dan dat je de lange vingers ietsje breekt zodat alles goed past voor de bodem.
4. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en maak deze lagen nogmaals totdat je ovenschaal of glazen bijna vol zijn. (Let op: de topping komt nog)
5. Zet de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. 
6. Meng de aardbeien met de suiker, het vanille-extract en de balsamicoazijn en laat dit op kamertemperatuur minimaal 1 uur marineren.
7. Schep de aardbeien op de tiramisu. Als je stukjes merengue hebt, eventueel zelfgemaakt, kun je die erbovenop verkruimelen. Daardoor wordt het nog iets zoeter. Eet smakelijk!

Bron: rutgerbakt.nlBeeld: iStock