Food

YUM! Zo maak je zelf de lekkerste choco-aardbeien

Aardbeien gedipt in een heerlijk laagje chocolade. Dit is voor ons en vele anderen het favoriete comfortfood tijdens een zwoele zomeravond. Urenlang bij de aardbeien drive-in de rij staan, is daarom ook een fijn uitstapje. Natuurlijk hebben we daar niet altijd tijd of zin voor. Met dit recept kun je daarom deze snack voortaan zelf maken. Kom maar door met deze goddelijke snack 😉

Ingrediënten 

8 grote aardbeien

75 gram pure (kook)chocolade 

75 gram witte (kook)chocolade

handjevol fijngehakte noten (bijv. pistache of nougatine nootjes)

Zo maak je zelf choco-aardbeien

Voorbereiding

♥ De eerste stap is het smelten van de pure chocolade. Vul een middelgrote pan met een beetje water en breng dit aan de kook.

♥ Hak ondertussen de chocolade in stukjes. Sla deze stap over als je chocolade druppels gebruikt.

♥ Wanneer het water begint de koken, plaats dan een kom boven de pan. Zorg ervoor dat de kom het water niet aanraakt.

♥ Doe de stukjes/druppeltjes pure chocolade in de kom en wacht totdat alles gesmolten is. Roer het daarna even goed door.

♥ Haal de kom vervolgens van de pan af en zet het aan de kant.

♥ Pak een nieuwe kom en herhaal deze stappen voor het smelten van de witte chocolade.

♥ Als laatste, was de aardbeien met stromend koud water en dep ze droog met een keukenpapiertje. 

View post on Instagram
 

Versieren

♥ Nu kom het leuke gedeelte, namelijk: de aardbeien versieren. 

♥ Dip de helft van de aardbeien één voor één in pure chocolade en de andere helft in witte chocolade. 

♥ Bestrooi de aardbeien na het dippen direct met nootjes. Dit doe je door de aardbeien voorzichtig te laten rollen op een bord met nootjes.

♥ Leg de aardbeien nu op een koelrek of plaat.

♥ Warm de overgebleven chocolade op dezelfde manier op en giet de chocolade vervolgens in een spuitzak. Maak daarna een opening in de spuitzak.

♥ Spuit nu de pure chocolade over de witte aardbeien heen en de witte chocolade over de donkere aardbeien. 

♥ Zet de koelrek met aardbeien in de koelkast en wacht totdat ze helemaal afgekoeld en hard zijn. 

Zin in een ander chocolade recept? Check dan onze Tony Chocolonely cheesecake óf Red Velvet truffels recept

 

Bron: ohmydish.nl | Beeld: iStock

 

Must reads 👀