Lifestyle

Cryptohulp: hoe werkt crypto nu precies?

Crypto valuta, cryptocurrency, koers bepalen: hallo, bent u daar nog? Je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord, maar weet je ook wat het allemaal inhoudt? Dikke kans dat je nog niet precies weet wat al die digitale valuta allemaal betekenen. No worries, we helpen je met deze cryptohulp voor dummies. 

cryptohulp

Bitcoins en crypto: hoe zit dat?

Je kan er haast niet meer omheen: bitcoins. Als je een beetje lekker wil shoppen, dan is er op een verjaardag altijd wel iemand die jou cryptohulp wil geven! Als je geen idee hebt, dan praten wij je bij. Bitcoin hoort bij een van de cryptomunten die je kunt gebruiken en is op dit moment ook de grootste. Maar wat is dat dan precies? Een cryptomunt is eigenlijk een digitaal betaalmiddel. Veel mensen gebruiken het om mee te investeren en bewaren het in een online wallet. De munten kunnen namelijk in waarde stijgen of juist dalen, afhankelijk van het aanbod en de vraag ernaar. Wil je alles samenvatten, dan noem je het cryptocurrency. Fancy woord, right

Crypto en bitcoins investeren

Zo, nu heb je vast al meer een idee van wat crypto precies is. Klinkt het eng? No problem. Die zorgen zijn niet nodig. Betalen met de munten is namelijk helemaal niet lastig. Je kan namelijk via een app of een betaalprogramma betalen met je cryptomunten. Zo lang jij je app bij je hebt, ben je okay. Je moet vooral geduld hebben, want het is eigenlijk altijd gokken welke munt het goed gaat doen en waar je dus in moet investeren. Cryptocurrency is nog erg nieuw, dus voorspellen welke crypto het goed zal gaan doen, is helaas nog heel lastig. 

Online betalen met bitcoins en je wachtwoord

De digitale munten zijn online opgeslagen, dus het gebeurt allemaal online. Ze kunnen niet kapotgaan en zijn ook niet na te maken. Er zit namelijk een heel safe wachtwoord op. Met dat wachtwoord kun je je munten gebruiken om te betalen of naar iemand anders overmaken, zolang de ander ook dat handige wachtwoord heeft. 

Welke crypto kopen? Dit zijn de soorten crypto

Als jij wil weten welke soorten crypto het beste zijn om in te investeren, kun je het beste op onderzoek gaan. Welke crypto gaat stijgen, dat weet je nooit helemaal zeker. De keuze is reuze. Je kunt cryptomunten kopen en verkopen op speciale beurzen. In ruil voor ‘echt’ geld koop je daar de online munten. Speciale cryptocurrency exchanges kunnen je op weg helpen. De beste crypto uitwisseling is eentje die de voordelen van beide types combineert. Heb je er weer even genoeg van of wil je kijken hoe je er nu voor staat? Dan kun je ze inruilen en krijg je het geld in euro’s op je eigen, privébankrekening.

Belasting betalen en crypto
Allemaal leuk en aardig die cryptohulp, maar hoe zit het met belasting betalen en crypto? Ja, die cryptocurrencies tellen ook mee voor de Belastingdienst, want het valt onder overige bezittingen. Je moet ze dus wel aangeven tijdens de jaarlijkse belastingaangifte. Het hangt er allemaal van af hoeveel bitcoins je bezit.