Food

We ontdekten roze popcorn en het is alles wat je vanavond wil poppen

Als je dit weekend lekker thuis op de bank romantische films of een nieuw seizoen van een favoriete serie gaat bingen, kun je wel een weekendsnack gebruiken. Wij vonden de ultieme snack die je sowieso wilt maken, namelijk roze popcorn. 

Hello roze popcorn!

Van roze hotspots tot roze koeken, we houden nogal van roze bij Girlscene. Daarom konden we je dit recept voor roze popcorn natuurlijk niet onthouden. Dit is namelijk het ultieme popcorn recept en het is ook nog eens heel makkelijk om te maken. Of je het nu zin hebt in roze popcorn eten tijdens een film of je het als speciale snack maakt voor een babyshower of feestje – roze popcorn kan eigenlijk áltijd, vinden wij. Klaar voor het recept? Here we go.

Dit is het recept voor roze popcorn

Wat heb je nodig?

– 256 gram (2 cups) ongepopte popcorn 
– 256 gram (2 cups) kristalsuiker
– 120 ml water 
– 14 gram roomboter
– een paar druppels rode voedselkleurstof 

Zo maak je de roze popcorn
1. Doe de popcorn in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat alle mais is gepopt en je geen geluid meer hoort.
2. Pak een steelpan en doe daarin 256 gram suiker, 120 ml water en 14 gram roomboter. Zorg dat je alles goed mengt en dat alles smelt. Voeg ook een paar druppels rode voedingskleurstof toe (roze kan ook, maar de rode voedselkleurstof wordt uiteindelijk ook roze hier). Let op: niet too much!
3. Is alles gesmolten? Laat alles dan 10 minuten afkoelen.
4. Leg alle gepopte popcorn op een bakplaat. Zorg dat alles goed is verdeeld en giet daarna het mengsel gelijkmatig over de popcorn heen. Schep om zodat je alle popcorn meepakt.
5. Doe de roze popcorn, die nu op de bakplaat ligt, kort in de oven. 10 minuten op 200 graden is meer dan genoeg. Let in de tussentijd goed op zodat het niet verbrand.
6. Je roze popcorn is klaar. Hallo perfecte weekendsnack! Glaasje frozé erbij en je bent helemaal ready voor een fijn avondje.

Bron: food.comBeeld: iStock

Must reads 👀