Lifestyle

Zomerlezen: boeken die zich afspelen in Frankrijk (en die je sowieso wilt lezen)

Heb je nog wat boekentips nodig voor deze zomer? Zelfs als je niet op vakantie gaat, kun je in een boek toch een beetje op reis. Naar Parijs bijvoorbeeld! Tijd voor boeken die zich afspelen in Frankrijk (en die je sowieso wilt lezen!)

Anna & The French Kiss –  Stephanie Perkins 

Een fijn young adult-boek dat lekker wegleest is Anna & The French Kiss van Stephanie Perkins. Dit verhaal gaat over Anna die door haar vader naar een kostschool in Parijs wordt gestuurd. Dat wil ze helemaal niet en ze voelt zich eerst ook helemaal niet oké in Parijs, totdat er toch best leuke leerlingen op de chic kostschool blijken te zitten. Enter Étienne… Maar komt die eerste zoen in de stad van de liefde er ook? 

Hier bestel je Anna & The French Kiss

boeken die zich afspelen in frankrijk
 

Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab

Fan van Harry Potter of de boeken van Sarah J. Maas en Veronica Roth? Dan is dit pareltje in dit lijstje met boeken die zich afspelen in Frankrijk voor jou. Het onzichtbare leven van Addie LaRue speelt zich af in het Frankrijk van 1714 en heeft een magisch tintje. Hoofdpersoon Addie heeft namelijk het eeuwige leven, maar wordt ook vergeten door iedereen die ze ontmoet. Addie besluit er het beste van te maken en gaat op avontuur, naar New York maar ook naar het achttiende-eeuwse Parijs.

Hier bestel je Het onzichtbare leven van Addie LaRue 

boeken die zich afspelen in frankrijk

Lalalanding – Emily Kocken  

Hou je meer van literaire boeken of poëzie? Probeer dan de poëtische roman Lalalanding van Emily Kocken die zich afspeelt in Parijs. In dit boek volgen we Jean Rodin, die uit een sloppenwijk komt en nu in een lichtfabriek werkt. Op een dag springt zijn collega André vanaf grote hoogte naar beneden in de fabriek, waarna Jean met verdriet en schuldgevoel kampt. Had hij iets kunnen doen? Tussendoor is er ook nog de liefde, zijn zusje Odilette en prachtige omschrijvingen van de Franse hoofdstad in de jaren ’50. 

Hier bestel je Lalalanding

boeken die zich afspelen in parijs

Baguette met jam voor twee –  Wendy Brokers

De zomer is er natuurlijk ook voor fijne feelgoodboeken. Dit is een van de feelgood boeken die zich afspelen in Frankrijk en superlekker is om te lezen op het strand met een cocktail on the side. Dit verhaal gaat over Lize, die na de dood van haar vader Nederland verruild voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. En eh, even geen mannen.. Totdat er een knappe sportinstructeur op de camping opduikt en een charmante zoon van de campingeigenaar.

Hier bestel je Baguette met jam voor twee 

boeken die zich afspelen in frankrijk

 
Beeld: iStock

Must reads 👀