Travel

Oui, oui, Paris: de vier beste hotspots in Parijs voor de lekkerste macarons

Nu we steeds weer meer mogen gaan reizen, heb je misschien wel een tripje naar Parijs op de planning staan. De stad van de liefde, maar ook zéker de stad van de macarons. Dit zijn de vier beste hotspots in Parijs voor de lekkerste macarons.

Hotspots Parijs ❤︎ macarons: 1. Ladurée

Zelfs als je nog nooit in Parijs bent geweest, ken je de macarons van Ladurée waarschijnlijk wel. Deze hotspot der hotspots in Parijs is namelijk ook een plek waar veel influencers hun macarons halen. Grote kans dat je de bekende macarons in alle kleuren online hebt gespot dus. Ladurée bestaat al sinds 1862 en is zeker geen verkeerde plek om je favoriete Franse snack te halen. De meest bekende winkel zit aan de Champs-Elysées, maar Ladurée zit op nog veel meer plekken door heel Parijs.

Waar? 75 Av. des Champs-Élysées en op meer adressen in de Franse hoofdstad

View post on Instagram
 

Hotspots Parijs ❤︎ macarons 2. Pierre Hermé

Waar LaDurée voor de klassieke smaken macarons gaat, vind je bij Pierre Hermé apartere soorten macarons. Zo vind je er nu bijvoorbeeld eentje met de samken roos, lychee en framboos. Om van te watertanden! Ook vind je bij de locaties van deze hotspots in Parijs meer zoete hapjes, zoals fancy koekjes maar ook ijs. Genoeg keuze dus en zeker een hotspot die op je lijstje moet.

Waar? 133 Av. des Champs-Élysées, 72 Rue Bonaparte en meer adressen in Parijs

View post on Instagram
 

Hotspots Parijs ❤︎ macarons 3. Carette

Ook Carette is een van de hotspots in Parijs voor macarons. Eigenlijk staat Carette bekend om haar warme chocolademelk, maar deze chic plek heeft ook hele fijne macarons die je bij je koffie kunt bestellen. We like! Bovendien kun je de klassiekere macarons bestellen in verschillende fruitsmaken of pistache, maar ook macarons met een twist. Denk bijvoorbeeld aan Cassis-Violette.

Waar? 4 Place du Trocadéro et du 11 Novembre in Parijs

View post on Instagram
 

Hotspots Parijs ❤︎ macarons 4. Fauchon

Een van de wat minder bekendere hotspots in Parijs is Fauchon. Naast macarons in bijvoorbeeld de smaken vanille-framboos, hazelnoot, roos of karamel verkopen ze er ook eclairs en chocolade. Fijn is ook dat deze hotspot redelijk betaalbaar is, vergeleken met bijvoorbeeld Carette. Je kunt macarons ophalen – zo’n vijf of zes in een doosje – voor ongeveer 15 euro en er daarna lekker van genieten in een parkje.

Waar? Gare de Lyon, 20 Boulevard Diderot, 11 Place de la Madeleine en op meer plekken in Parijs.

 

View post on Instagram
 

Bron: Petite in ParisBeeld: iStock