Travel

5 redenen om NU een weekendje Parijs te boeken

Doe een rondje op de Girlscene redactie en vraag naar onze favoriete stad. De kans is 100% dat we allemaal Parijs noemen. Niet voor niets is Parijs al jaren onze lievelingsplek op de wereld en in dit artikel delen we vijf redenen om nu, jep, in de winter, een weekendje Parijs te boeken. Dat het goedkoper is én er minder toeristen zijn is al een groot voordeel!

1. Schaatsen
Op het Museumplein kun je mooi schaatsen, maar Parijs is in onze ogen pas echt the place to be voor een romantisch rondje op de schaatsbaan. Of je nu met je moeder, vriendin of je vriendje bent: de schaatsbaan mag je niet overslaan! Extra leuk, van 14 februari tot 6 maart kun je schaatsen op 210 meter hoogte bij Tour Montparnasse en heb je uitzicht over de hele stad.

weekendje parijs
2. Etalages bewonderen

Misschien heb je het geld niet om te shoppen bij Galeries Lafayette en Printemps, maar alleen al de etalages zijn een attractie op zich. Girlscene's Renée is al in de winter naar Parijs geweest en kan je dit enorm aanraden. De warenhuizen op Boulevard Haussmann zijn zo mooi ingericht en verlicht dat je hier wel een uur kunt rondkijken. 

3. Shoppen
Je gaat natuurlijk niet alleen naar Parijs om cultuur te snuiven, maar ook om te shoppen. Ga op de Champs-Élysées los bij Sephora, shop een T-shirt bij Merci (lievelingswinkel van influencers) en vergeet niet om langs La Vallée Village te gaan. Bij dit outletshoppingcenter vind je maar liefst 110 winkels die hun items met korting verkopen. Vervelen is er op deze manier niet bij.

4. Taartje eten
Je kunt bij Ladurée in de rij staan om een taartje te eten, maar dat is wat iedereen al doet. Ga voor de verandering eens op bezoek bij KL Pâtisserie bij metrohalte Wagram. In de salon eet je de mooiste taarten en serveren ze luxe thee. Van al dat shoppen moet je bijkomen, of niet? Dit is dan de ideale manier.

versailles
Tip: bezoek Versailles en maak een mooie wandeling

5. Markt
Ook in Parijs is het koud tijdens de winter, maar je hoeft heus niet alles buiten te doen. Zo is de marché des Enfants Rouges één van de oudste overdekte markten in Parijs waar je van dinsdag tot en met zondag terecht kunt voor onder andere heerlijk eten. Zeker een aanrader om even langs te gaan als je in de buurt van de Marais bent.

Er is nog véél meer te beleven in Parijs deze winter! Lees er hier alles over. Tot slot raden we aan om lekker met de trein naar de stad van de liefde af te reizen. De Thalys brengt je binnen no time in hartje centrum en is op de Girlscene redactie altijd de favoriete manier van reizen naar de lichtstad.

Beeld: Machefert/Mercier/Galeries Lafayette, EPV/Thomas Garnier/Skydrone en iStock

*Dit artikel is geschreven in samenwerking het Frans Bureau voor Toerisme

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved