Food

De lekkerste homemade cookies recepten

Niks is lekkerder dan een vers gebakken koekje toch? Of dat nou een chocolate chip koekje is of een sprits. Koekjes zijn altijd lekkerder als je ze zelf maakt. Aangezien je nu veel tijd hebt kan je verschillende koekjes bakken en dan kan jij kiezen wat je favoriet is. Wij hebben alvast vier lekkere koekjes recepten verzameld. Veel bakplezier!

American Chocolate Chip Cookies

Benodigdheden
● 550 gram bloem
● 1 koffielepel bakpoeder
● 1 koffielepel zout
● 250 gram boter (uit de koelkastsmeerbaar)
● 180 gram suiker
● 180 gram bruine suiker
● 1 koffielepel vanilla extract
● 2 grote eieren
● 350 gram zwarte chocolade in kleine stukjes

Werkwijze
Zet voordat je begint met de bereiding de oven aan op 190 graden, dan kan die alvast voorverwarmen. Mix in een kleine bak het bakpoeder, de bloem en het zout. Kuts dan de  de boter met de suiker en het vanilla extract tot het wat dikker is. Voeg één voor één de eieren toe en klop de mix na elk ei. Daarna voeg je nog wat extra bloem toe en om het af te sluiten voeg je de chocolade stukjes toe. Maak met een ijsschep mooie balletjes en leg deze op de bakplaat. Bak deze vervolgens acht á elf minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna goed afkoelen!

Choconut Cookies

Benodigdheden
● 300 g havervlokken
● 100 g bloem
● één theelepel baksoda
● één theelepel bakpoeder
● 1/2 tl zout
● 100 g lichtbruine basterdsuiker
● 100 g suiker
● 225 g zachte boter
● 100 gr pindakaas
● twee eieren
● één theelepel vanille-extract
● 150 g pinda’s
● 150 g chocoladestukjes

Werkwijze
Meng de bloem, havervlokken, bakpoeder,baksoda en zout samen in een bak. Voeg dan de lichte basterdsuiker, gewone suiker, pindakaas en zachte boter toe. Mix daarna die ingrediënten met een garde tot het een luchtig beslag is (ongeveer vijf minuten). Voeg dan de twee eieren en één theelepel vanilla-extract toe. Mix alles dan samen op een lage stand. Als laatste voeg je nog de chocoladestukjes en pinda’s toe. Maak dan van het deeg allemaal kleine ballen en leg ze op de bakplaat (vergeet geen bakpapier te gebruiken). Bak deze vervolgens op 175 graden en zet de timer op vijftien minuten. Laat de koekjes dan vervolgens afkoelen, zo worden ze nog lekkerder en verbrand jij je handen niet. 

Sprits

Benodigdheden
● 320 g (gras)boter, heel zacht
● 200 g witte basterdsuiker
● één vanillestokje
● één ei, op kamertemperatuur
● 400 g bloem
● snuf zout

Werkwijze
Smeer de boter samen met de basterdsuiker strak, dat kan met een lepel. Doe dan het binnenste van een vanilliestokje en een ei erbij. Mix dit dan goed door elkaar en voeg dan de bloem en een klein snufje zout toe. Vermaal dit tot een zachte stuctuur en doe het vervolgens in een spuitzak met een leuk tuutje. Knuip dan het deeg eruit in een leuke vorm en bak de spritsen vijftien minuten op een temperatuur van 150 graden.

Zandkoekjes

Benodigdheden
● 200 gr bloem
● 75 gr suiker
● één eidooier
● één zakje vanillesuiker
● 125 gr boter
● één eetlepel koud water

Werkwijze
Doe de suiker, vanillesuiker en bloem in een pak. Vervolgens voeg je de boter in kleine stukjes en de eidooier toe. Dan mix je alles tot heel geheel (dit mag nog kruimelig zijn) Dan doe je één eetlepel water erbij en kneed je met je handen het deeg tot een stevige geheel. Pak het deeg dan in een stuk plastic folie en laat dit een half uurtje liggen in de koelkast. Verwarm dan de oven op 175 graden. Haal het deeg uit de koelkast en rol dit uit (vergeet geen bloem te gebruiken), maak vervolgens vormpjes en leg deze op de bakplaat. Bak ze 15 minuten en laat ze afkoelen. Hierna kan je lekker smullen!

Lees ook: Deze nostalgische koekjes kreeg jij vroeger ook mee naar school

Bron: MarthaSteward.com, Landleven.nl, eten-en-drinken.infonu.nl, leukerecepten.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀