Food

Wij ontdekten de ultieme weekend snack: roze champagne macarons

Vriendinnenavondje of ben je binnenkort jarig? Dat is het perfect moment om deze overheerlijke roze champagne macarons te maken. Onwijs lekker, heel feestelijk en een prima snack voor bij je zelfgemaakte frozé of zomerse drankjes met lavendel. Zo maak je deze roze champagne macarons!

Dit heb je nodig voor de roze champagne macarons

  • 200 gram fijne suiker
  • 80 gram amandelmeel
  • 2 eiwitten
  • rozenwater
  • roze kleurstof
  • 70 gram geleisuiker
  • 100 gram frambozen
  • 1 glas champagne
  • 125 gram roomboter
  • 30 gram poedersuiker

Zo maak je deze roze champagne macarons 

1. Pak een grote kom en klop daarin twee eiwitten. Zorg dat ze goed schuimig zijn en voeg dan 200 gram suiker toe. Blijf kloppen tot het een stevig geheel is. (Een beetje geduld is handig hier!) 
2. Voeg een eetlepel rozenwater en een klein beetje kleurstof toe en klop nog even goed door. Zeef daarna 80 gram amandelmeel boven je beslag. Schep het met een spatel door het geheel. 
3. Teken met een potlood rondjes op je bakpapier (gebruik daarvoor een groot glas voor het omtrekken). Zorg dat de rondjes niet te klein zijn, want het gaat nog uitlopen. Klaar en een goede grootte? Doe het mengsel dat je net hebt gemaakt in een spuitzak en spuit de rondjes vol met het eiwit. 
4. Zet de bakplaat nu twintig minuten aan de kant. Nu drogen de macarons een beetje uit, maar dat is juist goed. Dan heb je straks extra stakke Parijswaardige macarons en dat willen we natuurlijk!
5. Verwarm de oven op 140 graden en bak de macarons in 20 minuten gaar.

Zo ga je verder met de champagnejam en de botercrème
6. Macarons in de oven? Dan gaan we verder met de inhoud. Pak een steelpan en doe daarin 100 gram frambozen, een glas champagne en 70 gram geleisuiker. Zo maak je de jam. Als het kort is gekookt, laat je het afkoelen en doe je het in een schone spuitzak. Leg die daarna even aan de kant. 
7. We gaan namelijk voor met de botercrème. Pak een kom en doe daarin 125 roomboter (op kamertemperatuur), 30 gram poedersuiker, een klein beetje roze kleurstof en een beetje rozenwater. Klop dit allemaal op tot een glad geheel en doe apart in een andere spuitzak. 
8. Als het goed is, zijn je macarons nu ongeveer klaar. Laat ze goed afkoelen voordat je met de garnering begint.
9. Koel genoeg? Dan spuit je in het midden van de macaron een toefje van de champagnejam. Bedek niet de gehele macaron, want om het toefje jam heen maken we een rondje van de botercrème. Doe dit bij al je macarons en druk vervolgens een ander kapje macaron op. 
10. Je macarons zijn klaar! Je kunt ze nu lekker opeten en daarna in de koelkast bewaren voor zo’n drie dagen. 

Bron: FavorflavBeeld: iStock