Food

Zo maak je appelcruime cheesecake en dit recept is goddelijk

Ben jij een fan van cheesecake? Dan moet je deze appelkruimel cheesecake een keer proberen. Oh my! De combinatie van appelkruimeltaart en cheesecake doet ons smelten. Alleen bij het zien van plaatjes of bij het horen van het woord staat het water al bij ons in de mond. Bekijk hieronder hoe je deze verrukkelijke taart maakt.

Appelkruimel cheesecake

NEED:
♥ 240 gram volkoren digestive koekjes
♥ 100 gram ongezouten roomboter
♥ 1 tl kaneel
♥ 600 gram roomkaas
♥ 180 gram fijne kristalsuiker
♥ 4 eieren (M)
♥ 125 gram zure room
♥ 1 tl vanille-extract
♥ 20 gram patentbloem
♥ 5 appels
♥ 2 tl kaneel
♥ 50 gram fijne kristalsuiker
♥ 75 gram ongezouten roomboter
♥ 100 gram fijne kristalsuiker
♥ 100 gram patentbloem
♥ snufje zout

ALSO NEED:
♥ 24 cm bakvorm

MAKING OF:

We beginnen bij het maken van de bodem. Yum! Maal de digestive koekjes fijn. Smelt de boter. Roer de koekkruimels met het kaneel door de gesmolten boter tot een kruimelig en plakkerig mengsel. Stort het in een met bakpapier beklede bakvorm en druk de bodem stevig aan.

Maak daarna het beslag voor de cheesecake. In een kom klop je de roomkaas en suiker (de 180 gram) romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen. Roer de vanille-extract samen met de zure room en voeg toe. Voeg het bloem toe en mix tot een egaal mengsel.

Schil en snijd de appels in kleine stukjes. Voeg de kaneel en het suiker (de 50 gram) toe en roer door elkaar. Spatel 1/3 van het appelmengsel door het beslag. Giet het beslag op de bodem en strijk glad met een spatel. Verdeel de overige appelstukjes over de cheesecakelaag.

Doe de boter, suiker, bloem en het zout in een kom en wrijf met je vingers tot een kruimelmengsel, oftewel de crumble. Verdeel dit over de laag appel en schuif de cheesecake in de oven.

Bak de appel-kruimel cheesecake in 60 minuten op 150 °C in een voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte). Zet daarna de oven uit en laat de taart afkoelen met de ovendeur een klein beetje open. Zet de appel-kruimel cheesecake een nacht, of minstens 6-8 uur, in de koelkast om verder op te stijven.

Serveer met zelfgemaakte karamelsaus en je bent ready to eat! Smakelijk. Hmmmm…

Lees ook:
OMG: recept voor cheesecake met witte chocolade
★ Dit TikTok-recept voor Flügel cheesecake moet je proberen

 
Bron: Laura's bakeryBeeld: iStock

Must reads 👀