Food

Dit recept voor cheesecake met witte chocolade is alles wat je nu nodig hebt

Ben jij een fan van cheesecake? Dan moet je deze witte chocolade cheesecake een keer proberen. Oh my! Alleen bij het zien van plaatjes of bij het horen van het woord staat het water al bij ons in de mond. Bekijk hieronder hoe je deze verrukkelijke taart maakt.

Witte chocolade cheesecake

NEED:
♥ 100 gram Maria koekjes
♥ 200 gram Bastogne koekjes
♥ 100 gram roomboter
♥ 600 gram Monchou roomkaas
♥ 120 ml slagroom
♥ 3 eieren
♥ 200 gram witte chocolade
♥ 200 gram suiker
♥ Eetlepel bloem

ALSO NEED:
♥ Springvorm (22 of 24cm), ingevet
♥ Keukenmachine of deegroller

MAKING OF:

Doe de koek en (zachte) boter in een keukenmachine en maal het samen fijn. Daarna met de hand de boter erbij en kneden maar. Dit mengsel gaat in de ingevette taartvorm, druk de bodem goed hard aan. Zet de vorm in de oven, die voorverwarmd is op 175 graden. Laat hem 10 minuutjes erin staan.

Hierna ga je aan de slag met de vulling. Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een kom en meng het goed. Daarna ga je de chocolade smelten. Het liefste au bain marie, maar heel zacht in een pannetje kan het ook. Zorg voor goede kwaliteit chocolade want dat smelt beter én is lekkerder. Handig!

Als de chocolade helemaal gesmolten is, voeg je het bij de rest in de mengkom. Goed roeren. Haal de taartvorm met bodem uit de oven en schenk het mengsel over de bodem heen.

De cheesecake moet nu zo’n 1,5 uur in de oven, op 175 graden. Gaat het te hard, zet de oven dan het laatste half uur op 150 graden en zet de taartvorm lager in de oven. Aluminiumfolie over de bovenkant het laatste halfuurtje wil ook helpen. De buitenkant moet stevig zijn en de binnenkant nog wat zacht. Na 1,5 uur zet je de oven uit maar laat je de cheesecake in de oven staan. Deurtje een beetje open en zodra de taart op keukentemperatuur is, haal je hem eruit. Als hij nog wat verder is afgekoeld, mag hij in de koelkast – minimaal 4 uur, maar langer mag ook.

Je kunt de cheesecake daarna nog versieren met wat extra chocolade of een andere topping naar keuze. Smakelijk!

Lees ook:
★ De lekkerste gin-tonics maken met deze gin-tonic recepten
★ Smullen: zo maak jij thuis overheerlijke M&M-repen

 
Bron: Culy | Beeld: Unsplash
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved