Food

Smullen: zo maak jij thuis overheerlijke M&M-repen

Wij van Girlscene houden van alles wat zoet en lekker is. Enorm blij waren we dan ook toen we dit recept van Flair tegenkwamen: M&M-repen. Deze overheerlijke koeken zijn niet alleen lekker, maar ook supersnel te maken. Welke M&M’s je gebruikt, mag je helemaal zelf weten. Ga jij voor crispy, peanut of hou het liever normaal?

Tip: mix verschillende soorten of ga voor de speciale salted caramel M&M’s. Eén ding is zeker: smaken zal het!

Recept: M&M-repen

View post on Instagram
 

Dit heb je nodig voor 10 repen:
★ 130 gram zachte boter
★ 220 gram bloem
★ 170 gram lichtbruine basterdsuiker
★ 80 gram witte kristalsuiker
★ 2 eieren
★ 2 theelepels bakpoeder
★ 2 theelepels vanillearoma
★ snuf zout
★ 200 gram M&M’s (ietsje meer voor de garnering)

Dit moet je doen:

1. Belangrijke eerste stap: verwarm de oven voor op 160 graden. Hierna pak je een kom waarin je de zachte boter tot een romig geheel mixt. Als dit het geval is, voeg je de witte- en lichtbruine suiker toe. Blijf lekker mixen en schenk ondertussen het vanillearoma en de eieren in de kom. Als deze ingrediënten verdwenen zijn in het beslag, voeg je de bloem, bakpoeder en het snufje zout toe. Nog steeds mag de mixer aanblijven, net zo lang tot het een romig, glad beslag is. 

2. Zet de mixer uit en spatel jouw favoriete M&M’s door het beslag. Handig is om dit in twee delen te doen: dan weet je zeker dat de M&M’s goed verdeeld zijn. 

3. Bekleed een taart- of cakevorm met bakpapier en schep het beslag hierin. Verdeel het beslag mooi over de vorm en druk goed aan. Leuk als garnering: druk wat extra M&M’s in het beslag, zo ziet de reep er megamooi uit.

4. Zet het blik nu voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.

5. Haal jouw M&M-lekkernij uit de oven en snijd in twaalf repen. Een feestje om naar te kijken én om te eten. Dat wordt smullen!

Wist je dat je ook Oreo-truffels kan maken? Dat recept vind je hier.

Bron: flair.be | Beeld: iStock