Food

Yum: zo maak jij heerlijke Oreo-truffels

OMG, Oreo-truffels! Niet alleen heerlijk, maar ook supermakkelijk te maken. Met slechts drie ingrediënten kan je al aan de slag en nog geen uurtje later liggen er zeventien heerlijke truffels op je te wachten. Dat wordt smikkelen op jouw cheatday. Benieuwd hoe je deze Oreo-truffels maakt? Lees dan snel door.

Recept: Oreo-truffels

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Flair België (@flairbelgie) op

Dit heb je nodig voor 17 truffels:
★ 14 Oreo's
★ 80 gram roomkaas (MonChou)
★ 200 gram witte chocolade

Dit moet je doen:

1. Pak de Oreo's erbij en verkruimel deze met de keukenmachine of blender. Houd jij enorm van Oreo's én van Tony's Chocolonely? Maak dan ook eens deze Oreo Tony's Chocolonely frambozen cheesecake. Lekker dat-ie is. 

2. Schep de roomkaas bij de verkruimelde koekjes en mix dit nog een keertje goed door elkaar. Doe dit net zolang tot het 'beslag' fijn is en je geen roomkaas meer ziet. 

3. Pak nu steeds een handjevol koekjeskruimels en rol hier balletjes van. Dit zijn je truffels. Leg deze op een bord en zet ze vijftien minuten in de vriezer.

4. Terwijl de truffels in de vriezer staan, smelt jij de witte chocolade au bain-marie. Dit doe je als volgt: zet een pannetje met water op het vuur en breng dit aan de kook. Zet hierna de kom met de chocolade op de pan. Zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. Blijf nu lekker roeren totdat de chocolade gesmolten is. Goed bezig.

5. Haal de truffels uit de koelkast en de gesmolten chocolade van het vuur. Dip nu de truffels één voor één in de witte chocolade en leg ze hierna op een bord. Dit dippen doe je heel gemakkelijk zónder je handen vies te maken: leg het balletje met een lepel in de saus, draai 'm rond en schep de truffel weer omhoog met de lepel. Met een vork veeg je de overbodige chocolade van de truffel en vul je de lege plekjes juist aan met chocolade. Leg de truffels weer 15 minuten in de vriezer om uit te harden.

6. Is de chocolade op de truffels hard? Haal de balletjes dan uit de vriezer en laat ze op kamertemperatuur komen. Je kan de Oreo-truffels eventueel nog decoreren met gesmolten melkchocolade of Oreo-kruimels, maar zonder zijn ze ook al enorm lekker. Dat wordt smullen!

Wist je dat je ook Tony's Chocolonely karamel zeezout brownies kan maken? Dat recept vind je hier.

Bron: flair.be | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved