Lifestyle

Interview Zoë Livay: “Je instinct klopt altijd, maar om dat te volgen is een vak apart”

Je kan haar kennen van The Voice of Holland of van haar eerdere tracks. Met haar nieuwste nummer Wijn en Rozen heeft Zoë Livay een mooie boodschap te delen. Wij spraken haar over haar love life, ontluikende carrière en grote dromen. “Al mijn nummers zijn autobiografisch. Mijn message voor jou is dan ook: share your thoughts, empower eachother.”

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?
“Al mijn nummers gaan over gebeurtenissen die ik zelf heb meegemaakt. Autobiografisch dus. Ik hoop dat andere mensen zich in mijn verhalen herkennen en hier inspiratie uit kunnen opdoen.” 

Heb je spijt dat je met The Voice of Holland bent gestopt om met Ali B verder te gaan?
“Nee, totaal niet. Ali bood mij een contract bij zijn platenlabel aan, maar daardoor moest ik wel stoppen bij The Voice. Door deze move zijn er heel veel deuren geopend. Ik was ook opgelucht toen Ali mij voor de keuze stelde. Met hem samenwerken was een droom die uitkwam.”

Vriendenboekje van Zoë Livay

We stelden Zoë een paar vragen die ook in je vriendenboekje van vroeger zouden kunnen staan. Lees je mee?

·  Wat is de meest waardevolle les die je hebt geleerd tot nu toe?

“Dat je altijd bij jezelf moet blijven, ongeacht wat mensen ervan vinden. Jij moet aan het eind kunnen zeggen: ik heb alles gedaan wat ik wilde doen. Je moet niet je leven laten bepalen door anderen.”

· Wat is het gekste wat je hebt gedaan of meegemaakt?

“Ik ben heel erg onhandig. Ik val overal. Ik ben dus weleens in een vol theater van de trap gevallen.”. 

· Heb je een relatie?

“Nee, ik ben helemaal single pringle. Ik val op types die helemaal zichzelf kunnen zijn en bezig zijn met hun eigen doelen ontwikkelen. Ik ben nu net 21 en ik weet wat ik wil, maar ik ben er nog naartoe aan het werken. Ik heb dat punt nog niet bereikt. Het lijkt me geweldig om samen met iemand aan onze eigen ambities te werken. Verder moet diegene natuurlijk hartstikke lief zijn, maar dat wil iedereen wel, right?”

· Wat is jouw favoriete moment van de dag?

“Ik kan echt intents genieten als ik thuiskom en een typisch Hollandse serie kan aanzetten. Dan moet je denken aan Penoza, die ik al zeven keer heb gezien, Undercover of de film Ferry. Daarnaast is muziek natuurlijk ook een uitlaadklep voor me.

·  Wat is het mooiste compliment dat je hebt gekregen?

“Mijn moeder zegt altijd dat ik sowieso een raar kind ben, maar ook heel erg authentiek. Moeders zijn altijd heel erg eerlijk over alles. En dat vind ik een hele bijzondere uitspraak. Ik ben een beetje apart, maar dat vind ik niet erg. Ik ben graag een beetje bijzonder.” 

·  Heb je een idool waar je tegenop kijkt?

“Ik kijk op tegen Demi Lovato en Rihanna. Demi is zo eerlijk over dingen en ik vind haar persoonlijkheid mooi. Ze helpt heel veel mensen en tegelijkertijd krijgt ze een hele hoop negativiteit over haar heen. En ik vind Rihanna echt tof. Je hoort de kwetsbaarheid in haar nummers. In Nederland kijk ik op tegen Ronnie Flex en Kans. Zij inspireren mij om mijn eigen muziek verder te pushen tot een hoger niveau.”

Lees ook:

– Interview: Amber Delil over carrière en liefdesleven: “Ik trek mij niets aan van de mening van anderen”
– Dit is de reden waarom je soms kippenvel krijgt van muziek

Beeld: BrunoPress