Lifestyle

Interview: Amber Delil over carrière en liefdesleven: "Ik trek mij niets aan van de mening van anderen"

Bij de naam Amber Delil gaat waarschijnlijk wel een belletje rinkelen als je denkt aan radiozender SLAM!. Toch heeft deze boss babe inmiddels ook een heuse muziek carrière. Wij vroegen haar het hemd van het lijf over haar liefdesleven, ambities en onzekerheden. Lees je mee?

Amber legde voor het format 'Statements' van SlamFM de gekste stellingen voor aan bekende Nederlanders. Wij draaiden de rollen dit keer om en confronteerden Amber zélf met de nodige pittige statements.

De inspiratie voor het nummer ‘Hoor je mij’ komt uit mijn eigen liefdesleven.

"Jazeker! Het nummer is wel op meerdere manieren te interpreteren. Het slaat zowel op een liefdes- als een vriendschappelijke relationship. Een relatie draait natuurlijk om geven en nemen en dat gebeurt helaas niet altijd. Maar ik heb zeker situaties meegemaakt waar 'Hoor je mij' op slaan, ja." 

Ik ben een influencer

"Ik word vaak door mensen een influencer genoemd. Toch zie ik mijzelf eerder als artiest. Ik heb veel volgers op sociale media en ben daardoor misschien invloedrijk, maar toch voel ik mijzelf niet zo."

Ik ben eigenlijk best wel onzeker

"Over het algemeen ben ik niet onzeker. Maar wanneer ik dan een keer mijn dag niet heb en er gaat van alles mis, én het zingen lukt dan ook nog eens niet, dan baal ik wel ja. Dan verschijnt er een stemmetje in mijn hoofd die zegt: 'je bent écht slecht, of hartstikke nep. Daarover kan ik dan best wel onzeker zijn."

Ik trek me snel aan van wat anderen van me vinden

"Nee eigenlijk niet. Toen het eerste seizoen van 'Statements' erop zat kreeg ik zóveel haatcomments, dat ik daar wel van schrok. Dat deed me echt wel wat. Met TP4Y kreeg ik weleens vervelende reacties, maar nooit erg veel. Toen ik eenmaal vaker op YouTube te zien was voor SLAM!, merkte ik dat mensen aan me gingen wennen en dus werden die haatcomments ook minder. Ik trek me niet zoveel aan van anderen, maar misschien wel van mensen die dichtbij mij staan."

Ik houd mijn relatie expres buiten beeld

"Ik heb al 2,5 jaar een relatie, maar ik ben niet echt het type dat foto’s plaatst met een cheesy caption eronder. Ik plaats weleens een foto van ons samen, puur en alleen omdat ik dat leuk vind. Het is ook wel een bewuste keuze om het privé te houden. Als je je relatie naar buiten brengt en het gaat een keer mis en je hebt struggles samen, dan reageren mensen daar gelijk zo op. Dan moet je het gaan uitleggen en ik heb eigenlijk ook geen zin om die verantwoording af te leggen aan mijn volgers."

Amber Delil en vriend

Mijn grootste droom is …

"Ik zou dolgraag mijn eigen show in Paradiso willen hebben. Samen met een live band, een lichtshow, choreo en de hele sjabemmm."

Waar gaat je nieuwe nummer over dat je vrijdag uit gaat brengen?

"Mijn nieuwe nummer gaat over een liefdesrelatie en dan specifiek over het punt in een relatie dat één van de twee zegt: ik ben toch niet meer zo verliefd op je. En dat de ander dat dan heel pijnlijk vindt. Dat er door je hoofd gaat: 'ben je dan vergeten wat we allemaal samen hebben meegemaakt, ben je vergeten wat we samen hebben gedaan, ben je vergeten wat ík allemaal voor je heb gedaan?"

Amber Delil's nieuwste single ‘Ben Je Vergeten’ is nu te beluisteren op Spotify en Youtube. Luister hieronder het nummer ‘Ben Je Vergeten’ van Amber Delil.

Lees ook:

❤ Pijnlijk: dit blijkt de grootste afknapper in een relatie te zijn
❤ Wist jij dit: deze bekende mensen lieten een tattoo zetten voor hun lover

Beeld: Brunopress
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved