Food

3 x homemade snacks om indruk te maken op je eerste date

M&M popcorn

Ingrediënten:
– Een koffiekopje popcornmais
– Zonnebloemolie
– Zout
– ½ kopje honing
– ⅓ kopje suiker
– ½ kopje zachte roomboter
– ¼ tl vanille-extract
– Een kopje M&M’s zonder noot
– Optioneel: een handje gehakte geroosterde amandelen

Benodigdheden:
– Zware pan
– Grote kom (niet van plastic)
– Kleine steelpan

Bereiding:
Verhit de zware pan op middelhoog vuur en vul met een goede scheut zonnebloemolie. Voeg één popcorn kernel toe aan de olie. Als deze direct begint te borrelen, kun je de rest van de popcornmais aan de pan toevoegen. Schud pan goed zodat de popcornmais gelijkwaardig met olie is bedekt. Zet de deksel op de pan, maar sluit deze niet volledig af zodat de stoom kan ontsnappen. Wanneer de popcorn begint te poppen schud je de pan af en toe goed om de maiskorrels goed te verdelen. Als er bijna geen popcorn meer popt, haal je de pan van het vuur.

Doe de popcorn in een grote kom en breng op smaak met wat zout. Verwarm de kleine steelpan op middelhoog vuur en voeg de honing en bruine suiker toe. Meng dit met elkaar en laat het geheel ongeveer twee minuten koken. Haal de pan van het vuur en voeg de roomboter toe. Meng goed tot alle roomboter is gesmolten en meng er vervolgens de vanille-extract doorheen.

Giet het karamelmengsel over de popcorn en roer het geheel met een houten lepel totdat alle popcorn is bedekt. Laat de popcorn vijf minuten afkoelen en voeg dan de M&M’s en eventueel de gehakte geroosterde amandelen toe en meng dit nog voorzichtig door elkaar.

Beeld: istock