Food

Van pizza tot avocado: waar komen de producten eigenlijk vandaan?

Je eet het misschien wel vaker dan dat je er zelf bij stil staat. Een avocado in je salade, een hamburger van de BBQ of een pizza in het restaurant. Maar deze etenswaren komen niet uit Nederland. Waar komt dit eten oorspronkelijk vandaan?

♥ Avocado

Wat zijn we gek op de avocado. Je kan het op brood doen, door en salade heen mengen of er guacamole van maken voor bij de nacho’s. Hmmm! Maar waar komt deze vruchtgroente nu eigenlijk vandaan? Deze vrucht is in de 14e eeuw ontdekt door de Azteken in Midden-Amerika. Zij combineerden de avocado met zout, chilipepers, uien en tomaten. En zo is de guacamole ontstaan, dat wij tot op de dag van vandaag nog steeds eten. Een leuk feitje: wist je dat de avocado de sekslust opwekt?

♥ Pizza

Dit is zo’n maaltijd dat je gewoon op ieder moment van de dag kan eten. Right? De eerste pizza, zoals wij ‘m kennen, werd in 1889 gemaakt door een bakker in Napels, Italië. Hij maakte een speciale broodconstructie voor het bezoek van koningin Margherita di Savoia: een plat brood met daarop een topping verse ingrediënten in de kleurstelling van de zojuist ontwikkelde Italiaanse vlag. Hij noemde dit brood: de ‘pizza Margherita’. Misschien is de bakker geïnspireerd geraakt door de oude Grieken en Romeinen. Zij zouden hun brood bedekt hebben met verse ingrediënten.

♥ Hamburger

Ergens (precies weten we niet) in de 13e eeuw werd de eerste hamburger gegeten. Het was toen niet de burger die we nu kennen, maar een stuk rauw lamsvlees. Mweh, klinkt niet heel lekker. De Russen bedachten de creatie ‘Mongoolse steak’. De inwoners van de Duitse stad Hamburg maakte er weer hun eigen creatie van: ‘de hamburger’. Pas veel later kwamen de hamburgers met een broodje. En dat is de burger die we nu nog steeds kennen.

Lees ook:
 Zo maak je truffelfriet met Parmezaanse kaas
★ Dit zijn de lekkerste BBQ recepten voor de zomer van 2021

 
Bron: Top lijstjesBeeld: Pexels

Must reads 👀