News

Elise Schaap over Ferry de Film: “Met deze vrouw wil ik nooit meer wat te maken hebben”

De samenwerking tussen Arthur, het hondje dat Khaleesi speelt in de Netflix-serie Undercover, moest niets hebben van actrice Elise Schaap. Elise vertelde dat in een interview met WANT. Ook besprak ze wat ze vond van de samenwerking tussen haar en Frank Lammers.

Elise Schaap, wie kent haar niet? Ze speelt de vrouw van de drugsbaron Ferry Bouwman en kan daarnaast ook nog mega veel typetjes imiteren. Wij zijn fan van Elise. Maar daar dacht een andere acteur anders over. De actrice kreeg een uitdaging tijdens het opnemen van de serie. Elise, aka Danielle Bouwman, deelt de meeste schermtijd met haar ‘geliefde hondje’ Khaleesi. Dat hondje is haar alles in de serie. Maar Elise vertelt dat zij niks van dat beest moest hebben. Arthur, die de rol van Khaleesi op zich neemt, viel per ongeluk uit Elise haar handen op de allereerste draaidag. “Bij mijn eerste draaidag moest ik met Khaleesi samen op bed springen. Per ongeluk heb ik de hond laten vallen omdat ik zo nerveus was. Die hond dacht echt: ‘Met deze vrouw wil ik nooit meer wat te maken hebben,” zo zegt de actrice, die vervolgens er alles aan moet doen om de relatie met Arthur te herstellen. “Ik heb zelfs hondenpathé onder mijn nepnagels gesmeerd, maar zelfs toen kwam Arthur nooit meer op mij af.”

Nieuwe hond, zelfde Schaap

Voor de film ‘FERRY’, waarin het leven van Ferry Bouwman wordt uitgelegd, wordt een ander hondje gecast. Khaleesi was nog niet al die jaren in beeld, dus er kon een ander hondje worden geregeld. Het personage van Elise Schaap, Danielle, heeft een grote liefde voor kleine, harige hondjes (vooral diegene die heel hard kunnen keffen). Shakira is het hondje van Danielle en daarmee ook de voorloper op Khaleesi (omdat FERRY de film zich eerder afspeelt dan Undercover). Elise vond Shakira wel een leuk hondje in vergelijking tot Khaleesi. “Shakira is echt een talent. Met haar ging het gelukkig een stuk makkelijker,” zo zegt ze.

Ferry en Danielle samenwerking

Doordat het iconische duo Elise en Frank in Undercover ook al samen heeft gespeeld, was het voor de twee niet moeilijk om die rol weer op te pakken. Elise is helemaal Brabants geworden. “Ik krijg zelfs aanbiedingen om worstenbroodjes komen te eten,” citeert WANT haar. Lammers, die ook bij het interview aanwezig is: “Dat is gewoon hetzelfde als een beschuitje bij ons. Als iemand vraagt om een worstenbroodje te eten, wat denk je dat er dan wordt bedoeld?” Het typeert de onderlinge band tussen de twee. “In het echt haten we elkaar. We moeten niets van elkaar weten. Nee we kunnen het goed met elkaar vinden. Het woord chemie zegt het waarschijnlijk al.”

Lees ook:
♥ Zoveel Ferry as ge wil: Ferry de Film staat nú op Netflix
♥ Da minne nie: Netflix dropt super spannende trailer van Ferry de film

 
Bron: MoviemeterBeeld: Brunopress