Beauty

Move over, foundation: dit zijn de tinted moisturizers die je écht moet proberen

Vroeger smeerde je nog een flinke lading foundation op je gezicht, inmiddels is de natural look weer helemaal terug. Naast nude lipsticks betekent dat ook subtiele crèmes op je gezicht in plaats van foundation. Bye bye BB-creams en CC-creams, zeg hallo tegen de tinted moisturizers.

Wat zijn tinted moisturizers?

Tinted moisturizers vallen onder skincare en zijn eigenlijk dagcrèmes met een klein beetje extra dekking. Anders dan foundation verzorgt het dus ook, soms zit er zelfs een SPF in om je beschermen tegen de zon. Handig voor de lente dus! Tinted moisturizers zorgen er ook voor dat kleine imperfecties niet te zien zijn, maar dat je wel een mooie gloed op je gezicht blijft houden. Geen dikke laag over onzuiverheden dus, want zo blijft je huid meer ademen. 

Anders dan BB-cream en CC-cream dekt het minder heftig. Als je meer last hebt van onzuiverheden en ze wilt bedekken, kun je naast tinted moisturizers dus altijd voor BB of CC gaan. Maar tinted moisturizers zijn ook goed te combineren met concealer. Zo heb je een mooie glow op je gezicht door de tinted moisturizer en kun je donkere kringen onder je ogen en onzuiverheden een beetje aanstippen met concealer. The best of both worlds.

Deze soorten kun je proberen

Welke tinted moisturizers je dan moet proberen? Geen zorgen, wij hebben er een paar voor je op een rij gezet.

 
Beeld: iStock

Must reads 👀