Food

Zelf sushi maken? Dan kun je deze 5 tips wel gebruiken

Zelf sushi maken? Of je nu van california rolls houdt of van de classic maki – deze tips kun je wel gebruiken als je zelf aan de slag gaat. Ik bedoel maar: wist je dat een kaasschaaf superhandig is als je zelf sushi gaat maken?!

1. Doe plastic folie om je bamboematje

Sushi maken begint natuurlijk met speciale sushirijst, je favoriete ingrediënten om er later in te doen en een bamboematje. Hierin rol je de sushi op. De tip om dat smooth en zonder gedoe te doen is plastic folie. Zo blijft de zeewier voor om je maki sushi niet plakken, superhandig. 

2. De kaasschaaf is je nieuwe beste vriend

Een kaasschaaf gebruiken tijdens het sushi maken? Jazeker. Doop de kaasschaaf in je keukenla maar alvast tot je beste vriend, want dit item is ideaal om te gebruiken. Je kunt er namelijk avocado mee snijden in hele dunne plakjes. Handig voor bij nigiri (samen met een stukje zalm, bijvoorbeeld!) 

3. Gebruik een ijsblokjeshouder

Say what? Je kunt ook sushi maken met een ijsblokjeshouder. In deze video van Tastemade wordt het uitgelegd. Handig voor als je geen bamboemat in huis hebt.

 

4. Sushi maken? Vergeet de rijstazijn niet

Wat je zeker niet mag vergeten is rijstazijn. Meng een theelepel rijstazijn met wat mayonaise voor over of in je sushi. Je kunt rijstazijn ook gebruiken als je de sushirijst kookt, een klein scheutje toevoegen zorgt namelijk voor meer smaak. 

5. Valt je rijst uit je sushi? Dit is de lifehack

Bij sushi maken gebeurt er altijd één ding: er komt sowieso een punt waarop de rijst uit je sushi valt. We’ve all been there. De lifehack om dat te voorkomen? Doe nadat je een paar stukjes sushi hebt gesneden de sushi rol weer even terug in het bamboematje. Goed aandrukken en daarna eruit halen en je kunt weer verder met snijden, zonder dat er weer rijst uitvalt.

Bron: CulyBeeld: iStock