Lifestyle

No worries: deze 5 irrationele angsten hebben we allemaal wel eens


No worries, je bent écht niet de enige met irrationele angsten. We zijn allemaal wel eens bang voor iets geks wat niet eens echt kan gebeuren. Van de haai in de wc tot een hand die je grijpt vanonder je bed – deze vijf irrationele angsten zijn superherkenbaar. 

1. Help, wat als de tunnel NU instort?!

Net als je onder een tunnel of viaduct doorrijdt krijg je het toch een beetje benauwd. Snel doorrijden, want stel je voor dat ‘ie precies instort als jij eronderdoor rijdt. Brrr.. (Goed om tegen jezelf te zeggen: het is superveilig en je bent er in no-time doorheen, you’ve got this)

via GIPHY


2. De haai in de wc

Een van de gekste irrationele angsten is ongetwijfeld deze. Je denkt dat er een haai in de wc zit die je in je billen gaat bijten. Ook een overload aan spinnen of slangen kunnen je de stuipen op het lijf jagen. Terwijl je écht wel weet dat dat helemaal niet kan… 

via GIPHY


3. De metalen roosters waar je doorheen kunt kijken (of vallen!)

Dat metalen roosters regelrecht uit een horrorfilm komen zou ons niks verbazen. Het is sowieso al de hel om er op hakken overheen te lopen zonder vast komen te zitten, right? Maar we denken allemaal ook wel eens: omg, wat als ik door dit rooster heenval.

via GIPHY


4. De hand onder het bed

Hou je handen binnenboord, want je weet nooit of een hand onder het bed die van jouw grijpt of er plots een eng harig beest onderuit komt gelopen. Helemaal niet logisch, maar soms denk je het toch (en je bent niet de enige!)

via GIPHY


5. Brrr: over je hand heen schaatsen

De laatste in dit lijstje met irrationele angsten is ook een hele creepy angst. Misschien herken je het wel als je in de winter lekker aan het schaatsen bent met vriendinnen. Wat als je valt en er plots iemand over je hand heen schaatst?! Wij krijgen spontaan koude rillingen!

via GIPHY

 

Bron: The Best SocialBeeld: Pexels