News

Wanhopige shoppers: Toegangsbewijzen voor Primark online verhandeld

Om te shoppen bij je favo-winkel, moet je in deze gekke tijd een afspraak maken bij de winkel waar je wil shoppen. Maar soms kan je geen afspraak meer maken, omdat alles vol zit. Op social media worden nu de toegangsbewijzen voor de Primark verhandeld. Soms kunnen de prijzen wel oplopen tot 25 euro per afspraak! What?

Online handel voor afspraak bij Primark

Sommige Primarkfilialen in Nederland zitten voor de aankomende weken helemaal volgeboekt. Naar alle waarschijnlijkheid gebeurt dit expres. De mensen die ene afspraak inplannen, zullen niet zelf gaan shoppen, maar verkopen deze toegang door naar andere die wél graag willen winkelen. De aankomende weken kun je niet terecht bij de Primarkfilialen: Rotterdam, Amsterdam en Zaandam, Almere, Hoofddorp, Den Haag, Eindhoven, Dordrecht, Zoetermeer, Utrecht en Hilversum.

Toegangsbewijzen doorverkocht

Op Facebook, Instagram en andere social media kanalen worden de toegangsbewijzen verkocht aan wanhopge shoppers. Het is moeilijk in te schatten hoeveel toegangsbewijzen er worden aangeboden, omdat ze vaak weer snel verwijderd worden. RTL Nieuws bekeek bijvoorbeeld drie Facebookgroepen waarin in elke groep de afgelopen 24 uur tientallen oproepjes werden gedaan.

Iemand schrijft bijvoorbeeld: “Ik verkoop mijn reservering voor 25 euro. Zie het als een festivalticket.” De prijzen voor ene afspraak lopen soms tot 25 euro op.

via GIPHY

Boze klanten van Primark

Deze handel in toegangsbewijzen zorgt voor veel boze klanten. Iemand schrijft op Facebook: “Is dit echt het nieuwe normaal? Je Primarkafspraak op Marktplaats verkopen alsof het een kaartje voor de Efteling is.”

Reactie van Primark

In een reactie laat Primark aan RTL Nieuws weten: “We zijn blij dat onze klanten zo enthousiast zijn over winkelen op afspraak bij Primark. We zijn verheugd om onze klanten weer te verwelkomen in onze winkels in Nederland. Primarkwinkels kunnen slechts een bepaald aantal mensen toelaten per afspraak. Dit is in overeenstemming met de richtlijnen van de overheid. Elke afspraak is beperkt tot één persoon per boeking en geeft klanten 50 minuten om te winkelen. Helaas, als de afspraak vol is dan is het vol.”

Wil jij binnenkort winkelen bij de Primark? Misschien kan je dan beter even wachten tot de winkels niet meer met toegangsbewijzen werken.

Lees ook:

Oh no! Je rijbewijs behalen wordt duurder en lastiger (en dit is waarom)
★ André Hazes en Sarah van Soelen noemen elkaar soulmates op Instagram

Bron: RTL NieuwsBeeld: Brunopress