News

Oh no! Je rijbewijs behalen wordt duurder en lastiger (en dit is waarom)

Oh no. Als je je rijbewijs wil behalen zonder extra kosten en toetsen, dan moet je snel zijn. autorijlessen en rijexamens zullen flink gaan veranderen. De kosten zullen omhoog gaan en je zal meer toetsen moeten afleggen voordat jij je eigen ritje in de auto naar de McDonald’s kan regelen.

Rijbewijs halen wordt lastiger

Onderzoekers willen dat je meerdere theorie- en praktijktoetsen aflegt voordat je je rijbewijs in handen kan krijgen en er zullen strengere eisen komen voor instructeurs en rijscholen.

Als de overheid het advies van de onderzoekers aanneemt, dan ben je veel geld kwijt om je rijbewijs te behalen. Dat komt omdat er waarschijnlijk rijscholen verdwijnen. De rijscholen die dan nog wel bestaan, kunnen meer geld gaan vragen voor de rijlessen, aangezien ze minder concurrentie hebben. Oei!

via GIPHY

Why?

Vorig jaar moest de kwaliteit van de rijschoolbranche onderzocht worden. Volgens het ministerie zijn er de laatste jaren steeds meer misstanden gemeld in deze sector. Dat ging bijvoorbeeld over slecht beleid, fraude door rijscholen tijdens examens en het verkeerd infomeren aan leerlingen over slagingscijfers. Helaas door dit soort misstanden zullen de rijlessen en examens dus duurder worden en zal het misschien langer duren voordat je mag crossen op de weg met de auto.

Het is nog niet zeker dat dit echt ingevoerd gaat worden, maar het rapport waarover dit gaat wordt woensdag aan de minister aangeboden.

Lees ook:

★ Niet meer ‘Home Alone’: Macaulay Culkin is vader geworden
 Cringe alert! Zo kan jij je oude instagram-naam en -bio terugzien

Bron: NOSBeeld: Pexels

Must reads 👀