Lifestyle

Met deze massage tips geef jij jouw lover vanavond nog een heerlijke massage

Massage tips? Die kunnen we allemaal wel gebruiken. Wat is nou fijner dan na een lange, zware dag op bed te liggen en gemasseerd worden door je vriend of vriendin? Alleen één nadeel… jullie bakken er allebei niks van. Gelukkig hebben wij daar de oplossing voor. Met deze simpele basis masseer technieken masseer jij of je vriend (stuur dit artikel gewoon even als hint door) als een pro.

Massage tips: voorbereiding
Zorg als allereerst voor een fijne sfeer. Een massage is al heel relaxend, maar met wat gedimd licht, kaarsen en eventueel een muziekje op de achtergrond kom je helemaal tot rust. Gebruik een niet te zachte ondergrond (zoals je bed) want dan masseer je niet fijn. Leg bijvoorbeeld een dikke deken op de grond. Gebruik wat massage olie om het masseren makkelijker te maken. Zorg dan wel dat je een handdoek eronder legt.

Massage tips: begin
Begin met masseren bij het hoofd. Vaak is degene nog erg gespannen. Kriebel met je vingers door het haar en masseer daarna de nek. Druk met je vingers in de nek en draai zachtjes rondjes. Wrijf je vingers drukkend vanaf het hoofd naar de schouders en andersom. Kneed met je vingers de huid van de onderkant van de schedel naar de schouders.

Massage tips: schouders
Ga daarna door naar de schouders. Leg je handen over de schouders met je duimen op je schouderbladen op de kant van je rug. Draai met je duimen drukkend rondjes aan de bovenkant van je schouderbladen.

Massage tips: rug
Op de rug mag je altijd wat harder masseren. Druk me je knokkels over de hele rug alsof je deeg aan het rollen bent. Maak met je handen een vuist en zorg dat je duimen naar buiten staan. Druk vanaf de onderrug met je duimen helemaal langs de zijkanten van de ruggengraat door naar de nek. Herhaal dit een aantal keer achter elkaar. Gebruik eventueel wat massage olie om het wat soepeler te laten glijden. 

Massage tips: gezicht
Op het gezicht is een lichte massage ook heel fijn. Ga achter het hoofd staan en zorg dat je handen goed warm zijn. Gebruik eventueel een gezichtscrème, maar het liefst geen massage olie op het gezicht. Wrijf met je vinger vooral goed vanaf het stukje tussen de wenkbrauwen, naar de slaap toe. Vind je het lastig om hard te drukken met je handen, houd je er niet van als je handen onder de olie zitten of krijg je kramp in je vinger? Gebruik dan een massage hulpmiddel. 

Massage tips: borst
Ga bij het masseren van de borst ook achter het hoofd staan. Masseer grote ronde bewegingen met je platte hand bij de borst. Doe dit met twee handen en gebruik veel druk. Zorg dat je duimen op een vaste plek bij tussen de nek en schouders blijven. 

Massage tips: benen
Bij het masseren van de benen, en vooral de kuiten, is het fijn om lichtjes te knijpen. Zorg dat je met je duimen en je wijsvingers het vel licht bij elkaar knijpt. Masseer been voor been en niet tegelijk. Zo heb je meer focus en voelt het ook fijner.

Extra massage tips
Laat tijdens het masseren de huid zo min mogelijk los. Zorg dat je altijd je handen op de huid hebt liggen. Het voelt voor degene die gemasseerd wordt veel fijner aan als alles vloeiend doorgaat dan dat je steeds loslaat. Bouw je massage rustig af door de bewegingen met wat minder druk te doen. Veeg de overige olie van de rug met een zachte (eventueel opgewarmd in de droger) handdoek van het lichaam. Laat degene genoeg water drinken na de massage. Dit helpt bij het afvoeren van de afvalstoffen van het lichaam.

Beeld: iStock