Lifestyle

De perfecte massage geven in 5 stappen

Omdat geven soms leuker is dan ontvangen wil de Girlscene redactie een artikel compleet wijden het geven van de perfecte massage. Een massage geven is namelijk een fijne verrassing voor je vriend(in) en eerlijk, de ander kan het sowieso waarderen als jij je best doet. Wil je weten hoe je de perfecte massage kunt geven? Lees dan snel verder.

Als jij een lekkere massage kunt geven heb je meteen een goede reden om het aan je vriend(in) te leren. Zo krijg je naast waardering er ook nog iets voor terug! 😉

Stap 1: Bereid je voor
Het is misschien wel het leukst om je vriend(in) te verrassen met een massage, maar dat betekent niet dat je kunt zeggen: ga maar liggen, ik geef je een massage. Enige voorbereiding is wel zo fijn. Zorg dat je een rustige ruimte hebt om de massage in te geven. Denk aan kaarslicht, een fijne temperatuur en rustgevende muziek. Ook is het prettig om te weten waar je de massage gaat geven. Een stevig matras is prima. Denk ook aan de handdoeken.


Geen massage olie? Met een massagebar kun je ook fijn masseren! Deze massagebar van LUSH heet Tender Is The Night en kost €10,95. 

Stap 2: Koop een massage olie
Een onmisbaar product is absoluut een massage olie. Zonder massage olie geen perfecte massage. Het is voor jullie allebei prettig als je handen lekker over de huid glijden, dus kies vooral een fijne massage olie uit. Je hoeft trouwens heus niet de duurste olie te kopen die je kunt vinden. Bij Kruidvat vind je al massage olie voor €3. Zo hoeft een massage dus helemaal niet duur te zijn en je kunt het natuurlijk vaker gebruiken!

Stap 3: Weet waar je moet beginnen
Als je een fijne setting hebt gecreëerd en je vriend(in) comfortabel ligt is het tijd om te beginnen. Maar… waar begin je eigenlijk? Goede vraag. Om het jezelf makkelijk te maken kun je bij de grote spiergroepen beginnen. Denk hierbij aan de schouders, nek, rug en zelfs benen. Een voorbeeld: begin bij de schouders, werk vervolgens naar de nek toe en dan terug naar beneden naar de armen en handen. Vergeet niet om de boven- en onderrug wat liefde te geven!

Stap 4: Let op hoe hard je drukt
Over het algemeen geldt dat je niet te hard wil drukken. Uiteindelijk moet het wel ontspannend zijn, toch? Het is oké om de spieren onder de huid te voelen, maar het is niet de bedoeling dat je vriend(in) het uitschreeuwt van de pijn. Je druk moet altijd even 'hard' (of juist zacht) zijn en tegelijkertijd stevig. Gebruik je hele hand als je druk zet en werk rustig aan van spiergroep naar spiergroep. Doe trouwens voorzicht bij de botten en gewrichten, anders bestaat de kans dat je hem/haar blauwe plekken bezorgt…

Stap 5: Eindig de massage
Als je een tijdje bezig bent geweest met je perfecte massage is het tijd om te stoppen. In plaats van droog te zeggen "Ik ben klaar" kun je beter met een handdoek de restjes massage olie wegvegen. Dat is een teken dat je klaar bent met de massage. Vaak krijgen mensen dorst na een massage, dus zet lekker wat te drinken neer voor jullie allebei. 

Heb je nog wat dingen nodig voordat je een massage geeft? Klik dan op de foto of de beschrijving hieronder om de items te shoppen.

Massagebar €9,95 – Massage olie €13,50

Handdoek €5 – Hand massager €3

Hoe geef jij de perfecte massage?

Bron en bron

Beeld: Thinkstock

Must reads 👀