Food

Bij deze 5 Amsterdamse hotspots haal jij de lekkerste drankjes to go


Nu de horeca dicht is kan je helaas nergens lekker zitten en een drankje doen. Dit betekent niet dat je nergens meer een lekker drankje to go kan halen! Wij hebben de leukste horecazaken voor jou op een rijtje gezet waar jij de lekkerste to go drankjes kan halen van heel Amsterdam.

Amsterdamse hotspots voor drankjes to go

1. Joe & The Juice

Misschien ken jij deze bekende sapjesbar wel van je favoriete influencer. Joe & The Juice is een Deense sapjesbar. De bar heeft niet alleen de lekkerste sapjes, maar zijn ook bezig met het klimaat. Ze gebruiken gerecycled plastic en papier, papieren rietjes en gooien maar 2% van hun eten weg! De bar is op verschillende plekken in Amsterdam te vinden, onder andere aan de Runstraat 13, Cornelis Schuytstraat 50 en Ferdinand Bolstraat 113H.


2. Friedhats FUKU café

Bij FUKU café vind je super lekkere koffietjes! De eigenaar genaamd Lex Wenneker is drievoudig Nederlands-barista kampioen. Ook werd hij tweede bij de World Barista Championships in 2018. Reden genoeg om hem jouw koffie te laten maken. De bonen die FUKU gebruikt komen uit hun eigen koffiebranderij genaamd Friedhats. Hierbij wordt er rekening gehouden met duurdaamheid en de bonen worden rechtstreeks van boeren of vertrouwde importeurs gekocht. De koffiebar is te vinden aan de Bos en Lommerweg 136.


3. Pluk

Bij Pluk kan je terecht voor lekkere drankjes in een instagrammable beker! Van koffie tot chocolademelk en detox sapjes. Alles kan je hier krijgen. Je vindt de bar aan de Reestraat 19.


4. Corner Bakery

Ook deze zaak heb je waarschijnlijk wel eens op Instagram gezien. Als je hier naartoe gaat moet je de warme chocolademelk of de milkshake bestellen, die zijn super yummy! Je krijgt de drankjes ook nog in een instagramable beker mee, vooral als je er een donut bij besteld. Je kan de drankjes vinden op het Koningin Wilhelminaplein 60-62 of de Johannes Vermeerstraat 40.


5. Two Chefs Bar

Heb jij zin in een lekker speciaalbiertje? Dan ben je bij de Two Chefs Bar aan het juiste adres! Ze hebben alle speciaalbiertjes die jij maar kan bedenken en ze brouwen hun eigen bier. Je kan de bar vinden aan het Hugo de Grootplein 9-15.

Ben jij benieuwd naar meer hotspots in Amsterdam? Lees dan ook:

– Take it away: dit zijn onze favoriete spots voor afhalen in Amsterdam

– Dit zijn de 5 lekkerste vegan restaurants in Amsterdam

Beeld: Unsplash: Dan Burton