Food

Studenten maaltijden: 3 makkelijke en goedkope recepten

Het leven van een student valt niet mee. Studeren, werken, sociaal doen en ook nog een huishouden bijhouden. Aan het einde van elke maand is je geld bijna op en wacht jij op ‘oom Duo’. Speciaal voor die laatste week hebben wij drie makkelijke en goedkope studenten maaltijden op een rijtje gezet!

Studenten maaltijden: simpel, goedkoop en lekker!

1. Bami met kip en boontjes

Ingrediënten:

– 1 pakje kip noedels (bijvoorbeeld van Yum Yum)

– 100 gram kip

– 1 ui

– 1 teentje knoflook

– Paksoi

– Ketjap

– Eventueel sambal

How to:

Gerecht één is een makkelijke Aziatische studenten maaltijd. Als eerste moet je de noedels zacht laten worden. Dit doe je door ze in heet water te leggen. Zet ondertussen een pan met olijfolie op het vuur. Snijd de ui en de knoflook en gooi deze in de hete pan. Leg hierna de stukjes kip in de pan en bak dit goed gaar. Gelukt? Snijd dan de paksoi en gooi je deze erbij. Je kan ook een beetje sambal meebakken als je fan bent van spicy food. Doe hierna de noedels erbij. Gooi ook alle kruiden in de pan die je bij het pakje noedels krijgt. Mix dit goed door elkaar. Als laatste gooi je er een beetje ketjap doorheen en bak je alles nog even op hoog vuur. Tada! Klaar is je makkelijke en snelle bami. Yummy!

studenten maaltijden bami

2. Pasta pesto

Ingrediënten:

– Pastasoort naar keuze

– Cherry tomaatjes

– Potje pesto

– Mozzarella

– 1 ui

– 1 teentje knoflook

– 100 gram kip

– Kookroom

– Geraspte kaas

How to:

Een pasta pesto is een van de bekendste studenten maaltijden! Snijd de ui en de knoflook en gooi dit in een pan met hete olie. Gooi ook de stukjes kip erbij en bak dit helemaal gaar. Ondertussen kook je de pasta gaar. Als de kip goed gebakken is dan gooi je de helft van je potje pesto in de pan. Giet daarna een beetje kookroom erbij om de saus wat dikker te maken. Als laatste gooi je de cherrytomaatjes en de stukjes mozzarella er ook bij en mix je alles goed door elkaar. Is de pasta gaar? Dan gooi je ook de pasta in de pan. Om het gerecht af te maken strooi je wat kaas over de pasta heen. Voila! Klaar is je heerlijke pasta pesto! Tip: Je kan deze pasta ook zonder kip maken, dat is hij helemaal vega.

studenten maaltijden pasta pesto

3. Poké bowl

Ingrediënten:

– Rijst

– Surimi

– Sriracha 

– Mayonaise

– Komkommer

– Zeewier (Super goedkoop bij de toko te halen.)

– Mango

– Avocado

How to:

Dit is het makkelijkste gerecht die je ooit gaat maken, compleet student proof! Kook de rijst. Snijd de mango, avocado, komkommer en de surimi in stukjes. Als de rijst is gekookt dan doe je het in een bakje. De rest van de ingrediënten leg je mooi bovenop de rijst. Als laatste mix je de sriracha en de mayonaise door elkaar in een apart bakje. Hierdoor krijg je een lekkere pittige saus. Verspreid deze saus over de poké bowl en dat is het. Makkelijker dan dit is bijna onmogelijk! Je kan zelf een poké bowl samenstellen met alles wat jij lekker vindt. Hierdoor kan je hem zo duur maken als je zelf wil. Andere dingen die lekker zijn in een poké bowl zijn wortel, radijs, zalm, edamame boontjes, tonijn en sesamzaad. 

studenten maaltijden poké bowl

Benieuwd naar meer makkelijke studenten maaltijden? Lees ook:

– 8 makkelijke recepten om te koken voor één persoon

– Te moe om te koken? Hier zijn 5 supersnelle makkelijke recepten

 

Beeld: Unsplash: Tina Dawson, istock