Food

8 makkelijke recepten om te koken voor één persoon

35

Koken voor één persoon: Het klinkt je vast bekend in de oren. Je wil gezond avondeten voor één persoon, maar toch gaan we sneller voor een makkelijke pizza of een vet patatje. We kunnen dit natuurlijk niet voor altijd blijven doen... Hoog tijd voor éénpersoonsgerechten die gezond en geschikt zijn voor als je moet koken voor jezelf! Want geef toe, eigenlijk komen die eeuwige pizza's ook wel onze neus uit.

​Romige burrito's met rode paprika
Wat moet je toch koken voor één persoon? Zet die puntzak patat maar uit je hoofd, want burrito's zijn veel betere optie als avondeten voor één persoon. Hoe je dit eenpersoonsgerecht maakt? Dat lees je hieronder. 

Ingrediënten
1 bloemtortilla
1 eetlepel olijfolie
1/2 kleine rode ui, versnipperd
1/4 rode paprika, fijngesneden
1/2 theelepel knoflook, fijn geperst
1/2 blikje (400 gram) pintobonen, afgespoeld en uitgelekt
♥ een paar schijfjes jalapeño peper, fijngesneden
2-3 eetlepels roomkaas
1/4 theelepel zout
1 eetlepel verse koriander, fijngesneden

 

Hoe bereid je het?
1. Wikkel de tortilla in aluminiumfolie en stop deze vijftien minuten in de oven die is voorverwarmd op 180 graden. 
2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, rode paprika, knoflook en jalapeño peper. Doe dit twee minuten terwijl je doel goed door elkaar roert. Voeg als laatste de bonen toe en bak deze nog drie minuten mee.
3. Voeg de roomkaas, zout en koriander toe. Bak het twee minuten mee en vergeet niet te roeren.
4. Verdeel de vulling over het midden van de tortilla, rol hem op en je kunt meteen genieten. 

romige burrito met paprika


Pasta met spinazie en Boursin
Pasta en spinazie is een heerlijke combinatie. Doe er wat Boursin doorheen en je eenpersoonsgerecht kan niet meer stuk. Koken voor één persoon hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Lees hieronder hoe je pasta met spinazie en Boursin maakt. 

Ingrediënten
200 gram spinazie à la crème (diepvries)
150 gram pasta
45 gram Boursin
peper 
handje cashewnoten

Hoe bereid je het?
1. Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
2. Verwarm ondertussen de spinazie in een pan op het vuur.
3. Giet de pasta af en meng de Boursin en spinazie erdoor. Voeg wat peper toe naar smaak en strooi er een handje cashewnoten overheen. Je gerecht is helemaal klaar om van te smullen. 

pasta spinazie

 


Tomatensoep
Wie houdt er niet van tomatensoep? Precies, het is hartstikke lekker en ook nog eens ideaal om te maken als je moet koken voor één persoon. Het is gezond avondeten en makkelijk om te maken. Lees hieronder hoe je tomatensoep op tafel tovert. 

Ingrediënten
1 tomaat
stukje ui
stukje wortel
10 gram boter
♥  ½ blikje tomatenpuree
10 gram bloem
250 milliliter water
½ bouillonblokje
1 laurierblaadje
3 peperkorrels
1 kuipje koffiemelk

Hoe bereid je het?
1. Snijd de tomaat, ui en wortel in kleine stukjes.
2. Smelt de boter op laag vuur in een pan. Fruit de ui en de wortel in dezelfde pan. 
3. Voeg de tomatenpuree toe en roer het even goed door.
4. Voeg nu de bloem toe. Roer met een garde in de pan, totdat je geen losse bloem meer ziet.
5. Schenk nu het water erbij. Breng de soep al roerend aan de kook.
6. Voeg de tomaat, peperkorrels, het laurierblaadje en bouillonblokjes toe.
7. Laat de soep tien minuten zachtjes koken.
8. Maak de soep af met een scheutje koffiemelk. Eet smakelijk!

tomatensoep


Vis met salade en aardappels
Ben je op zoek naar een eenpersoonsgerecht en houd je van vis? Dan is dit recept misschien iets voor jou. Koken voor één persoon is niet altijd even gezellig, maar dit gerecht maakt alles goed. Het is gezond avondeten voor één persoon en ontzettend lekker. 

Ingrediënten
een portie vis (bijvoorbeeld tilapia of pangasius)
cajun kruiden
bakje eenpersoons aardappels of een portie zelfgeschilde aardappels
100 gram (= 1 klein zakje) botersla
bakje cherrytomaatjes
sladressing
olie of Becel

Hoe bereid je het?
1. Schil de aardappels en breng ze aan de kook. Kook ze ongeveer twintig minuten (of verwarm de aardappeltjes volgens bereidingswijze in de magnetron).
2. Strooi een beetje kruiden over de vis (niet te veel, cajun heeft een sterke smaak!).
3. Verwarm de olie in een koekenpan op hoog vuur. Als het goed heet is, leg je de vis in de pan en zet je het vuur laag.
4. De vis bak je ongeveer acht minuten.
5. Maak ondertussen de salade. Was de tomaatjes, snij ze doormidden, meng ze door de botersla en doe er een beetje dressing over.
vis aardappel salade


Spaghetti met groentesaus
We gaan door met een gerecht met spaghetti met groentesaus. Dit eenpersoonsgerecht is lekker én supergezond. Mag jij koken voor één persoon? Geen probleem, want jij maakt het gezonde recept dat hieronder staat. 

Ingrediënten
ongeveer 70 gram spaghetti
blik gepelde tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
1 prei
eetlepel (olijf)olie
2 eieren (kun je vervangen door vlees of vleesvervanger)

Hoe bereid je het?
1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de ui en prei fijn en pers de knoflook.
3. Bak de ui, prei en knoflook in een beetje olie en voeg daarna de gepelde tomaten toe. Laat dit een poosje sudderen op laag vuur en de saus is klaar.
4. Bak de eieren en alles kan op elkaar op een bord. Aanvallen maar!

spaghetti groenten saus

 

 

Rijst met kip, boontjes en pindasaus
Ook met rijst kook je eenvoudig voor één persoon. Dit gezonde avondeten maak je in een handomdraai en dan is het tijd om te smullen in je uppie. 

Ingrediënten
ongeveer 70 gram rijst 
1 kipfilet
♥ eenpersoonsverpakking sperzieboontjes of 150 gram verse
1 bakje (265 milliliter) Remia pindasaus

Hoe bereid je het?
1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op het pak.
2. Als je voorverpakte sperzieboontjes hebt, verwarm je dit gemakkelijk op in de magnetron. Als je verse sperzieboontjes hebt, moet je eerst de puntjes aan beide kanten eraf snijden vervolgens de boontjes wassen en opzetten in een laagje koud water op hoog vuur. Zodra het kookt, zet je het vuur laag. Laat dit ongeveer acht minuten koken.
2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en verhit één eetlepel olie in een wokpan (of grote koekenpan als je geen wok hebt).
3. Zodra de olie heet is, bak je de stukjes kipfilet.
4. Als de kipfilet bijna klaar is voeg je 1 à 2 lepels koude pindasaus toe en laat je dit even meewarmen.

rijst bonen saus


Macaroni-schotel met kipfilet en prei
Het is hartstikke lekker om een eenpersoonsgerecht te maken met macaroni. Dit is een gerecht met macaroni, kipifilet en prei. Als jij weer moet koken voor één persoon, dan kun je ervoor kiezen om deze heerlijke macaronischotel te maken. 

Ingrediënten
pasta of macaroni
1 stuk kipfilet
kipkruiden
100 gram prei schoongemaakt en gewassen
50 milliliter kippenbouillon
62 milliliter vetarme room
kruiden (peper, zout, peper, knoflook, Spaanse peper)

Hoe bereid je het?
1. Kook de pasta in zout water.
2. Snijd de kip in reepjes, breng het op smaak met kruiden en bak de kip in een pan.
3. Voeg de prei, bouillon en room toe en laat het vijf tot acht minuten zachtjes koken.
4. Giet de pasta af, laat het goed uitlekken en voeg het toe aan de kip.
5. Meng alles goed en breng het op smaak met kruiden. Voilà!

macaroni prei kipfilet


Eenpersoons ovenschotel
Komend weekend koken voor één persoon? No problemo, jij maakt gewoon een ovenschotel. Dit is gezond avondeten voor één persoon en makkelijk te maken. Een eenpersoonsgerecht maken is nog nooit zo makkelijk. 

Ingrediënten
1 kleine courgette
1 flinke tomaat
1 kleine ui
120 gram minikrieltjes
25 gram geraspte kaas
1 ei
1 teentje knoflook
2 theelepel Italiaanse kruiden
peper, zout
olijfolie

Hoe bereid je het?
1. Snijd de groente in blokjes. Klop het ei en snijd de knoflook fijn.
2. Gaar de minikrieltjes voor in de koekenpan of in de magnetron.
3. Bak de ui in wat olijfolie.
4. Voeg na enkele minuten de courgette en de voorgegaarde krieltjes toe. Laat dit ongeveer vier minuten staan.
5. Voeg nu de tomaat toe. Laat het, afhankelijk van de gewenste stevigheid, even staan.
6. Roer het geklopte ei er door tot het begint te stollen.
7. Giet het mengsel in de ovenschaal.
8. Strooi de kaas er overheen.
9. Bak het gerecht twintig minuten op tweehonderd graden in de oven.

ovenschotel

Tip: Als je een keertje toch te veel maakt, stop de restjes dan in de vriezer. Zo heb je nog avondeten voor een andere dag en dan hoef je niet te koken!

Beeld: iStock | Bron: allrecipes, proud2bme, smulweb

LOVE dit artikel
118 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

35 reacties

  • 2 jaar geleden jenny123

    handig en lekker c(:

  • 6 jaar geleden chantal

    Lekker en handig dit, heb zelf altijd moeite met voor mezelf koken word dan uiteindelijk meestal toch voor 2 dagen, dus dit is super handig!

  • 6 jaar geleden Hessie

    Wat lekker allemaal!

    Ik heb laatst ook iets heel lekkers gemaakt, wat jullie misschien ook lekker vinden!

    -Verse lintpasta (AH heeft de lekkerste, vooral die groene)

    -Spinazi

    -Ui

    -Knoflook

    -Zonkissed tomatoes

    -Gewone cherry tomaatjes

    -Gerookte zalm snippers (op plakken, dan kun je zelf snippers snijden)

    -Boursin cuisine

    Maken:

    Water koken, verse pasta hoeft maar heel kort!

    Uitje en knoflookteen (1 is genoeg!) snipperen en met een beetje olijfolie opwarmen, spinazie erbij doen en goed mengen.

    Dan de sunkissed tomatoes in stukjes snijden en erbij gooien, bourcin cuisine (ik doe altijd een half bakje voor mijzelf anders vind ik het te vettig), erbij en dan is de pasta klaar. Pasta bij de spinazi, knoflook, ui en boursin, dan de cherrytomaatjes in 4-ren snijden, de zalmsnippers en de cherry tomaat stukjes als laatste (als het vuur uit is!) door de rest husselen want dan is het lekker fris en vers!

    Echt HEERLIJK! Beetje peper en zout als je dat wilt en je hebt een topgerecht.

    Kan ook met kip bijvoorbeeld

  • 6 jaar geleden cheyenne

    handig xx

  • 6 jaar geleden Annemarijnnn_

    Bedankt voor de lekkere gerechten, k wil namelijk leren koken

  • 6 jaar geleden MissLinduhhh

    Vind t trouwens onzin dat er gevraagd wordt om calorieën, dat je daar op let oke maar als je dat echt zo goed doet weet je dat toch wel van de meeste producten (ik iig wel, en ik dieet nieteens..)

    Vind idd, zoals gezegd, 150 gram pasta erg veel voor 1 persoon, op een pak pasta staat 100 gram en ik heb zelf, mits er genoeg groente bij zit, al genoeg aan 60 gram... zitten ook minder calorieën in, voor degenen die dat interesseren...

  • 6 jaar geleden MissLinduhhh

    @Flappie Ik denk dat je de Burrito ook prima warm kan eten als je dat wil

    Ik ga binnenkort als ik Homealone ben en eten moet maken ook maar eens experimenteren met Burrito's, maar minder bonen en meer (en andere) groenten, gezonder en lekkerder, misschien ideetje om er (gerookte) kip in te doen?

    Krijg er honger van! X

  • 6 jaar geleden Flappie

    Die buritto's ga ik denk maken om mee te nemen naar het werk, zal ik ze daar dan nog opwarmen in de magnetron of kan je ze ook koud eten?

    Iemand een idee?

  • 6 jaar geleden D

    Zojuist de pasta met spinazie en boursin gemaakt. Dit was wat we toevallig nog in huis hadden. Het was heerlijk!!

  • 6 jaar geleden ballerina

    Dit is ook echt heerlijk:

    Tortillia wrap met zalm, kruidenkaas, en sla (en eventueel nog tomaat, komkommer enzo erdoorheen)

    Best gezond, en heeeeeerlijk!

  • 6 jaar geleden Shopaddicted

    Leuk artikel! Kan wel wat vitamientjes gebruiken na 5 dagen lowlands :P

  • 6 jaar geleden Kyra

    Doe mij maar de tomatensoep

    Tip voor studenten: http://centjebijverdienen.weebly.com/

  • 6 jaar geleden Soepstengel

    Dit vind ik vrijwel allemaal niet lekker :')

  • 6 jaar geleden Untouched

    Oeh, hartstikke handig dit!

  • 6 jaar geleden WomaninBlack

    Fijn dat er ook een hoop vegetarische recepten bij zitten! En ik ga er zeker een aantal uitproberen.

  • 6 jaar geleden ScrewIt

    Ja op zich leuk, als uitwonende student moet ik voor mezelf koken, maarre al die recepten hebben een 3 pagina's lange ingrediëntenlijst. Daar ben ik een fortuin aan kwijt dan! Misschien een volgend artikel over budgetproof koken?

  • 6 jaar geleden Serafijn

    Wel jammer dat jullie zelf de gerechten niet maken en er dan foto's van nemen, maar gewoon prentjes van het internet plukken.

  • 6 jaar geleden Rainbow

    Dit artikel komt heel goed van pas! Als mijn ouders wel eens weg zijn, dan kook ik altijd voor mezelf.

  • 6 jaar geleden ohmymurs

    wat lekker allemaal! ik ga zeker de pastagerechten maken

    (ik vind het juist fijn dat er geen kcal bijstaan, en al helemaal op deze site waar veel jonge meisjes komen)

  • 6 jaar geleden SkierAddict

    De pasta met groente saus ziet er echt goed uit!

  • 6 jaar geleden JJ

    ziet er suuuuuuper lekker uit!

  • 6 jaar geleden ammique

    Oeh die pasta met spinazie en Boursin lijkt me echt lekker, die ga ik eens proberen

  • 6 jaar geleden amLevida

    Leuk artikel! Die burrito ziet er echt niet normaal lekker uit

  • 6 jaar geleden Sanguine

    (Meteen weer calorieën vragen, goed dat dit op zo'n site vol jonge kwetsbare meisjes niet gedaan word). Goed artikel! Leuk dat het niet stopt na drie recepten. Keep going!

  • 6 jaar geleden Thumper

    Leuk artikel!

  • 6 jaar geleden iloverome

    Heel leuk, maar 150 gram pasta is voor 1 persoon toch wel enorm veel..

  • 6 jaar geleden xMichelle

    Heel handig artikel! Mijn inspiratie voor éénpersoonsgerechten is echt heel erg beperkt.

  • 6 jaar geleden Antsje

    Kunnen jullie ook de calorieen er bij zetten? leek me wel handig!

  • 6 jaar geleden Candice

    Tortillas uit de supermarkt zijn alles behalve gezond , en ipv van roomkaas kan je beter cottage cheese nemen

  • 6 jaar geleden matinée

    Ik vind eigenlijk voor 2/3 personen koken veel fijner. Dan kunnen er altijd mensen last minute aanschuiven of je kan het invriezen voor nog een dag. Budget verantwoord!

  • 6 jaar geleden Mystic_illussions

    Ziet er allemaal heerlijk uit!!

  • 6 jaar geleden Anne

    Handig!

  • 6 jaar geleden piecake5

    @Aardbei: je kan ook heel veel in de vriezer stoppen! Groentes bijvoorbeeld kan je alvast in kleine blokjes snijden, daar een deel van gebruiken voor het avondeten, en de rest in een bakje in de vriezer stoppen.

    En dit artikel is handig! Ik eet ook wel eens alleen, als mijn huisgenoot er weer eens niet is. Dan kom je toch altijd snel uit op een maaltijdsalade van de supermarkt.

  • 6 jaar geleden Shifra

    Dat ziet er allemaal lekker uit! Ik ben wel benieuwd naar de calorieën van de gerechten.

  • 6 jaar geleden Aardbei

    Superhandig! Ik wil inderdaad liever gezond eten, maar in je eentje blijft dit lastig. Deze recepten zijn echt top! Het jammere is alleen dat je de producten die je nodig hebt voor deze recepten vaak alleen maar in grote hoeveelheden kunt kopen, hierdoor houd je veel over

  1. 1