Lifestyle

Aan deze dingen merk je dat we al té lang in quarantaine zitten

 

We snappen dat het nodig is, maar erg enthousiast zijn wij niet over de verlenging van de lockdown. Het is echt mind blowing om te bedenken dat de coronacrisis al bijna een jaar duurt. Aan deze 7 dingen herken je dat we al té lang in quarantaine zitten. 

1. Everyday is a pyjama party

Je normale outfits draag je bijna niet meer. Waar je in het begin van de pandemie nog netjes jezelf ready maakte voor Zoom – want ritme is belangrijk -, is het nu zeldzaam dat jij in een spijkerbroek te zien bent. 

via GIPHY

 

2. Opstaan voor werk of school

De wekker gaat steeds later uit. Je blijft snoozen tot het écht niet langer kan. In theorie kan jij een minuut voor jouw les wakker worden, want je hoeft de deur niet uit. Je klapt jouw laptop open en you’re ready. 

via GIPHY

 

3. Mensen schrikken je af

Zie je ergens een groepje mensen? Jij draait je meteen weer om. Drukte kun je nu écht niet meer handelen en dan te bedenken dat je ‘vroeger’ zonder problemen op een vol festival stond. Different times. 

via GIPHY

 

4. Corona kapsel

Ben je voor de lockdown nog naar de kapper geweest? Dan ben je lucky, want dat zit er nu niet meer in. Lange haren zijn nu dé coupe van het moment 😉 

via GIPHY

 

5. Je hebt 300 uur lang Animal Crossing gespeeld

En je andere schermtijden zijn ook through the roof. Netflix heb je al bijna uitgespeeld en dankzij de online lessen staar je de hele dag naar je laptopscherm. Wij komen de lockdown uit met vierkante ogen. 

via GIPHY

 

6. Geen tijdsbesef meer

In welke maand leven we? Welke dag is het vandaag? Hoe laat is het eigenlijk? Je vraagt jezelf dit zo’n tien keer per dag af. Iets wat je gisteren deed voelt als drie weken geleden en andersom. Ieder jaar koop je een agenda, maar voor 2021 heb je dat maar niet gedaan. Pff…

via GIPHY

 

7. Anderhalve meter- mindset

Zit jij rustig een film te kijken en denk je opeens: wat doen zoveel mensen op zo’n kleine afstand van elkaar? Congratulations, de anderhalvemetersamenleving zit al helemaal in jouw systeem. It’s sad but it’s true.

Gelukkig is het vaccineren begonnen en wij kunnen niet wachten tot we deze dingen weer kunnen doen en we waarderen dit ook veel meer!

Beeld: iStock.com