Lifestyle

Deze 10 situaties mis jij als echte festivalganger

 

Als jij een echte festivalganger bent, is de zomer van 2020 behoorlijk saai geweest. We missen het feesten op festivals! Wij hebben 10 festivals situaties op een rijtje gezet die je sowieso zult herkennen. Dat we ze maar weer snel mogen beleven!

1. De voorpret

Het begint vaak al weken van tevoren. De line-up is compleet en je besluit samen met je best friends om kaartjes te kopen. Je maakt een aparte groepschat aan waarin jullie álles bespreken. Daarnaast luister jij iedere dag naar de speciaal aangemaakte playlist, inclusief álle favoriete artiesten die naar het festival komen. Woo-hoo, aftellen!

via GIPHY

 

2. What to bring?

Het inpakken van je tas is al-tijd een struggle. Een festival duurt vaak een weekend dus je moet je voor ieder weertype voorbereiden. En dan nog niet te spreken van alles wat je meesleept naar de camping… Boodschappen voor een week want hey, dat is goedkoper dan het eten op het festivalterrein. Een gaspitje, partytent, campingstoelen, random zeilen (“want dat is handig”) en volledige minikoelkasten. Uhh… gaan we op survivalkamp? 

via GIPHY

 

3. Vechten voor de beste plek op de camping

Vraag niet hoe, maar het is jullie gelukt om alle spullen mee te sjouwen naar de camping. Nu nog zoeken naar de beste plek. Niet te ver van de toiletten want dat is onhandig, maar ook niet te dichtbij want je wil ‘s nachts niet gewekt worden door verdwaalde partygangers die de wc’s kwijt zijn… En ook de mensen naast wie jij jouw tentje opzet zijn belangrijk. Vaak worden dit je beste vrienden voor het weekend! 

via GIPHY

 

4. De rij naar het festival

Je tent staat en ein-de-lijk is het tijd om het festivalterrein op te gaan. Helaas moet je eerst de rij nog overleven. Om vervolgens grondig gefouilleerd te worden. Maar wat voelt het amazing om daarna voor het eerst het festivalterrein op te lopen! Nu kan het écht beginnen. 

via GIPHY

 

5. Munten kopen

Zonder munten op een festival kom je nergens. Gelukkig heb jij weken gespaard en bestel je in één keer een hele voorraad. 

via GIPHY

 

6. De optredens

Finally kan je jouw favoriete artiesten live in actie zien. Yay! Na weken non-stop muziek luisteren, mag je nu in het écht meezingen. Wooh-hoo!

via GIPHY

 

7. Die random power nap

Soms ben je zo ontzettend moe. Niet zo gek, want een festival vraagt veel energie. Niets beter dan een power nap in het gras. Het liefste natuurlijk met de zon op je gezicht en een leuke band op de achtergrond. Daarna ben je weer good to go!

via GIPHY

 

8. Vrienden kwijt

Al-tijd raakt iemand van je groep met friends kwijt. En probeer dan maar eens uit te leggen waar jullie zijn. Na eindelijk bereik te hebben op je telefoon gaat het gesprek vervolgens ongeveer zo: “Ja we staan bij die grote paal links voor het podium. Nee, die andere paal.” *stuurt vage foto door* “Zie je ons niet? Wacht, we gaan zwaaien. Joehoe, we zwaaien! Zie je het?!” 

via GIPHY

 

9. Drinken halen

Het is nog even wachten op de volgende act. Gelukkig hebben jij en je vrienden al de perfecte spot in de crowd voor het podium gevonden. Hét  moment voor een drankje. Na het verliezen van een potje steen-papier-schaar is het helaas aan jou de taak om het drinken te halen. Je werpt een laatste blik op jouw vrienden voordat je op missie gaat. Het is een kwestie van praying dat je vóórdat het optreden begint, drinken hebt kunnen halen én je vrienden weer hebt kunnen vinden. Spoiler alert: dit lukt bijna nooit. 

via GIPHY

 

10. De afterparty

Na een dag vol met verschillende optredens zijn jij en je besties nog niet klaar. Op naar de afterparty! Deze is vaak op de camping te vinden. Georganiseerd door het festival of juist spontaan door die gezellige buren. Slapen doen we thuis wel weer!

via GIPHY

 

Beeld: iStock.com