Films & Series

Netflix films uit de jaren ’80 en ’90 die je wilt zien

 

Uren scrollen langs verschillende Netflix films en nog steeds weet je niet wat je wilt kijken? Héél herkenbaar. Er komen ook zoveel nieuwe films en series uit, dat het soms niet bij te houden is. Maar waarom juist niet een oude film kijken? Wij hebben 7 echte classics uit de jaren ’80 en ’90 voor je op een rij gezet. 

1. Netlfix films: Dirty Dancing

“Now I… have… the time of my lifeee…” Deze klassieker komt op íedere karaoke party voorbij. Het is een liedje uit de film Dirty Dancing. En de héle soundtrack van deze film uit 1987 is amazing. Stiekem zijn we allemaal jaloers op Baby, die verliefd wordt op de knappe Johnny. Na het kijken van deze film wil jij gegarandeerd met de voetjes van de vloer

Watch on YouTube

 

2. Netflix films: Back to the Future

Deze film uit 1985 gaat over de 17-jarige Marty Mcfly. Hij wordt door middel van een tijdmachine dertig jaar terug de tijd in gestuurd. Het is een race tegen de klok om zijn ouders verliefd op elkaar te laten worden. En heb je Back to the Future al gezien? Deel twee staat óók op Netflix. Happy binging!

Watch on YouTube

 

3. Netflix films: Matilda

Matilda is een echte feel good film naar het boek van Roald Dahl. Matilda is een genie én ze kan dingen met haar mind laten bewegen. Wow! Op school heeft ze het niet makkelijk, allemaal dankzij de strenge directrice van de school. De film kwam uit in 1996 en je kunt het hem nu bekijken op Netflix.

Watch on YouTube

 

4. Netflix films: The Big Lebowski

Deze film uit 1998 is een echte – zoals ze dat noemen – cult klassieker. Het verhaal gaat over Jeff Lebowski, die verward wordt met een miljonair. Dit leidt tot één grote chaos. Deze film is perfect voor wanneer je lekker wilt lachen.

Watch on YouTube

 

5. Netflix films: Notting Hill

Ben je in de mood voor een romantische film? Dan is Notting Hill echt iets voor jou. De film komt uit 1999, dus hij valt nog nét binnen de nineties. De knappe William (gespeeld door cutie Hugh Grant) valt head over heels voor de beroemde filmster Anna Scott (gespeeld door Julia Roberts). Heb jij je altijd al afgevraagd hoe het is om te daten met een celeb? Zet deze film dan op je lijst!

Watch on YouTube

 

6. Netflix films: The Shining

Kijk je graag naar horrors? Dan moet je deze classic écht gezien hebben. In deze film uit 1980 gaat een gezin tijdens de winter wonen in een hotel. De vader, Jack Torrance, is losing his mind. We zullen niet verklappen wat hij gaat doen, maar we kunnen je wel vertellen dat het zenuwslopend is… Yikes. 

Watch on YouTube

 

 

7. Netflix films: Forrest Gump

Bij het kijken van deze film uit 1994 wordt je hart sowieso veroverd door de lieve, maar niet al te slimme Forrest. Je volgt zijn leven en ziet hoe hij onder andere moet vechten in de Vietnamoorlog. Dit allemaal terwijl hij hopeloos verliefd is op zijn childhood crush Jenny. Cute!

Watch on YouTube

Nog niet uitgekeken? Check hier een lijstje met de most romantic Netflix films. 

Bron: netflix.nlBeeld: Brunopress.nl