Health

Zo maak jij je klaar voor de heropening van de clubs

15 maart 2020: de dag dat alle clubs dicht gingen om de gevolgen van het coronavirus te beperken. Bye bye nachtenlang dansen en halló zaterdagavondjes op de bank. But let’s stay positive! Ook al is het nog niet duidelijk wannéér, er komt hoe dan ook een moment dat de clubs weer open mogen en we weer met z'n allen kunnen dansen tot in de vroege uurtjes. En zó bereid jij je daarop voor. 

Na maanden of langer stilzitten, is je lichaam straks niet meer gewend om een nacht wakker te blijven en zijn er dus wel wat voorbereidingen nodig. Want hé, als het dan eenmaal zo ver is, dan moet er straks wel alles uit de nacht gehaald worden, right? Je kan wat ons betreft nooit vroeg genoeg beginnen met het treffen van de voorbereidingen op dat eerste avondje clubben sinds euhm, héél erg lang. 

clubs weer openen voorbereiden

Health lifestyle coach en ondernemer achter Slim Living - Bas van Beest - geeft je een aantal survival tip, zodat jij straks weer urenlang achter elkaar kan dansen zonder al te snel moe en uitgeput te raken.

Tip 1: zorg ervoor dat je uitgerust bent
Om een nachtje dansen zo lang mogelijk vol te houden als het weer mag, is het belangrijk om de nacht van tevoren voldoende rust te pakken. Slaap dus zo lang mogelijk uit en probeer niet te vroeg naar bed te gaan. Je lichaam went er dan namelijk aan om pas later moe te worden. Mocht je nog tijd over hebben voordat je nachtje clubben begint, doe dan een powernap voor je weggaat. Krijg je een fijne energieboost van.

Tip 2: let er op dat je genoeg eet
Het is natuurlijk áltijd belangrijk om goed te eten, want je lichaam wordt nu eenmaal sneller moe wanneer je te weinig eet of te ongezond. Zorg er daarom altijd voor dat je genoeg gezonde koolhydraten, eiwitten en fruit binnenkrijgt. Maar vlak voor je een nachtje gaat stappen, is het even extra belangrijk om goed te blijven eten. Al moe zijn vóórdat je gaat dansen, is natuurlijk helemaal niet handig.

Tip 3: sport regelmatig
Dat sporten je fitter maakt en je energie geeft, dát wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat je afweersysteem sterker wordt en je beter beschermd bent tegen ziektes van buitenaf? Regelmatig de gym in duiken, is dus niet alleen van belang voor die ene clubavond, maar probeer sowieso regelmatig in beweging te blijven. Ga je meteen een stuk fitter door het leven.

Met deze tips ben je helemaal voorbereid als straks jouw favoriete club eindelijk weer opengaat. Thanks Slim Living!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved