Pannenkoeken maken? Dit zijn onze all time favorieten

Het is altijd tijd voor een pannenkoek en die maken wij met alle liefde. Je kunt je favoriete maaltijd als ontbijt, lunch of diner nemen. Wij nemen ze het liefst de hele dag door en hebben onze favorieten speciaal voor jou verzameld. Veel bak plezier ;).
Carpaccio pannenkoek
De pannenkoek met carpaccio is in meerdere restaurants verkrijgbaar, maar omdat die helaas niet open zijn, hebben wij hier het recept voor je.
Dit heb je nodig
Carpaccio
Sla
Truffelmayonaise
Parmezaanse kaas
Pijnboompitjes
Pesto
Aan de slag
Bak je pannenkoek zoals je gewend bent. Als het huis gevuld is met de geur van pannenkoeken kunnen we aan de slag met de lekkerste topping die je ooit in je mond gaat doen. Pak de carpaccio erbij, doe er truffelmayonaise op, sla, parmazaanse kaas, pijnboompitjes en eventueel pesto of whatever je lekker vindt en tijd om op te smullen.
Chocolate pannenkoek met banaan
Wij kunnen geen genoeg krijgen van chocolade. Daarom strooien we chocolade maar al te graag over onze pannenkoeken. Ook een gezonde topping ontbreekt niet namelijk banaan. Lekker!
Dit heb je nodig
3 eieren
125 gr bloem
150 gr karnemelk
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
50 gr pure chocolade
2 a 3 bananen
Boter om te bakken
Aan de slag
Splits de eitjes en klop de eidooiers met karnemelk en vanillesuiker. Doe dit door middel van een garde. Zeef de bloem en het bakpoeder erbij. Tijd om de chocolade te hakken tot kleine stukjes. Schep de chocolade door het eimengsel. Klop de eiwitten in een andere kom stijf. Spatel het eiwit luchtjes door het chocolade beslag. Pak nu een pannetje en doe daar boter in. Nu kun je de pannenkoeken erin doen. Bak de pannenkoekjes en snijd ondertussen banaan in kleine stukjes. Doe dit op je pannenkoek en bestrooi de het met chocolade.
American Red Velvet pancakes
Wie houdt er nou niet van red velvet en pannenkoeken? Precies, dit recept klinkt dan ook geweldig. Lees snel verder om te checken wat jij in huis moet halen, om deze heerlijke pannenkoeken te maken.
Dit heb je nodig
215 gram bloem
15 gram cacao
16 gram bakpoeder
1 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout
2 theelepels kristalsuiker
2 eieren
30 gram plantaardige olie
300 milliliter karnemelk
1 1/2 eetlepel rode kleurstof
Roomkaas glazuur
170 gram verzachte roomkaas
6 eetlepels zachte boter
2 kopjes poedersuiker
1/2 kopje melk
1/2 theelepel vanille-extract
Aan de slag
Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout voor red velvet pannenkoeken in een kom en mix dit tot een glad beslag. Voeg de gesmolten boter, eieren en melk toe en ga mix tot een luchtig beslag. Voeg de rode kleurstof toe aan het beslag tot jij vindt dat het een mooie kleur rood heeft. Bak de pannenkoeken. Meng voor het roomkaasglazuur roomkaas en boter tot een luchtig mengsel. Voeg alle overige ingrediënten voor roomkaasglazuur toe. Doe er desnoods wat melk bij om het glazuur iets uit te dunnen. Bewaar het glazuur in de koelkast. Stapel de pannenkoeken en smeer er telkens een laagje glazuur tussen. Om het helemaal af te maken: strooi je er wat hartjes overheen en je bent klaar om te genieten!
Oreo pannenkoeken
Oreo, oreo, oreo. Jammie, wij houden er zo ongelovelijk veel van en zeker in onze pannenkoeken. Daarom hebben wij ons favoriete oreo pannenkoeken recept voor jou zo duidelijk mogelijk uitgelegd.
Dit heb je nodig
– Bloem 240 g
– Cacaopoeder 60 g
– Bakpoeder 1 kl
– Baksoda ½ kl
– Zout ½ kl
– Suiker 6 el
– Karnemelk 600 ml
– Ei (groot) 1
– Boter (gesmolten) 3 el
– Koekjes (Oreo) 6
– Room 2 dl
– Suiker 60 g
– Koekjes (Oreo) 10
– Chocolade (gesmolten)
Aan de slag
Pak een grote kom. Je gaat hierin enkele ingrediënten doen die een chocoladebeslag gaan vormen. Doe 240 g, ½ kl zout, 1 kl bakpoeder, 60 g cacaopoeder, 6 el suiker en ½ kl soda in de kom. Meng dit. Stop er vervolgens ook een ei in. Giet botermelk in de kom en voeg boter toe. Roer dit tot het een geheel is. Breek je oreokoekjes in kleine stukjes en stop het in de kom. Roer nu alles opnieuw door elkaar. Het deeg wordt nu dikker. Als dit een mooi geheel is ,gaan we daar nu de pannenkoekjes van maken. Neem nu een pan waarin je de pannenkoekjes kunt bakken van het chocoladekleurige deeg dat je net gemaakt hebt. Doe het deeg in de pan en maak de pannenkoek. Doe dit totdat het deeg op is. Nu heb je een nieuwe, schone kom nodig. Hierin gaat we het witte room maken wat tussen de pannenkoeken zal komen. Net als bij de oreokoekjes. Klop in de kom 2 dl room met 60 g suiker. Maak vervolgens weer van een paar oreokoekjes kruimeltjes of kleine stukjes. Deze heb je zometeen nodig. Je kunt nu je pannenkoeken gaan stapelen. Begin met een chocolade pannenkoek. Hierop doe je het net gemaakte witte room. Nu kun je je gekruimelde oreo’s over het witte room strooien. Herhaal dit. Wil je het helemaal perfect afmaken? Schenk dat op het einde gesmolten chocolade over je oreo pannenkoekentoren. Tadaa! Je bent helemaal klaar en kunt ze nu lekker met vriendinnen op gaan smullen.
Pannenkoeken met noten en karamelsaus
Wij zijn gek op hazelnoten en pecannoten met karamelsaus. Vooral de goddelijke karamelsaus gaat er bij ons in.
Dit heb je nodig
250 gram bloem
Mespunt zout
2 grote eieren
500 ml melk
bakboter of olijfolie
Karamelsaus
Flinke hand noten bijvoorbeeld hazelnoten of pecannoten
Aan de slag
Maak als eerste je pannenkoekenbeslag. Klop de bloem, zout, eieren en melk door elkaar met een garde. Laat 30 minuten rusten. Dit hoeft niet, maar is zodat de melk het zetmeel uit de bloem goed kan opnemen. Verwarm de koekenpan op hoog vuur en bak de nootjes hierin. Er hoeft geen olie of boter in de pan. Laat de nootjes afkoelen op een bordje. Verhit ondertussen de koekenpan met een klontje boter of olijfolie en schep hier 1/8 van het beslag in. Bak de pannenkoek gaar. Hak de nootjes grof en doe deze op de pannenkoek. Strooi ten slotte er zoveel karamelsaus overheen als je zelf wil.
Bron: leukerecepten, fooi