Food

Smullen maar: dit recept voor een oreo taart is net even anders

Van oreo’s krijgen we nooit genoeg en dus ook niet in taartvorm. We hebben al eens vaker onze favoriete receptjes van dit goddelijke koekje met jullie gedeeld, maar inmiddels zijn wij eruit: we hebben hét recept voor oreo taart. Smullen gegarandeerd. 

Dit is hét ultieme recept voor oreo taart 

Dit heb je nodig
– 175 gr zelfrijzend bakmeel
– 125 gr ongezouten roomboter
– 50 gr halfvolle roomboter
– 3 eieren (150 gram)
– 125 gr kristal suiker
– 100 ml halfvolle melk
– 140 gr 85% pure chocolade 
– 25 gr witte chocolade
– 50 gr witte chocoladepasta
– 80 gr witte chocolade oreo koeken
– 80 gr normale oreo koeken 
– 30 gr mini oreo koekjes

Oven
30 minuten + 15 minuten
175 graden

Aan de slag
Verwarm de oven voor. Dit kun je ook later doen, we benoemen het later nog een keer. We beginnen met de roomboter en de suiker samen in een grote kom te doen. Give it a good mix tot het een luchtige massa is. Voeg een voor een de eieren toe en mix het door elkaar. Pak een pannetje en smelt de pure chocolade samen met de melk. Laat je mengsel allemaal heel even afkoelen. Voeg het daarna toe aan de roomboter en suiker. Mix dit opnieuw. Pak nu een zeef en zeef de meel boven de mix die je gemaakt hebt. Spatel dit tot een goed beslag. Zet de oven aan. Schenk de mix in een taartvorm van 18 centimeter en zet de taart in de oven. De taart moet 30 minuten in de oven op 175 graden. Dek de taartvorm af met aluminiumfolie en bak de taart nog 15 minuten op dezelfde tempratuur. Laat de taart even afkoelen. Snijd ‘m vervolgens horizontaal doormidden en besmeer met 50 gram witte chocoladepasta. Hak 25 gram witte chocolade in stukjes en smelt deze. Dit mag je over de taart uitschenken. Vanaf nu moet je tempo maken, omdat je de oreo’s op de taart gaat plakken. De witte chocolade is je lijm. Tadaa! De taart is af. Nu kun je ‘m lekker opsmikkelen.

Ben jij benieuwd naar meer recepten? Neem dan een kijkje op het Instagram account van @chantal130387. Hier vind je onder andere yummie pasta met gamba’s, bananenbrood en pancakes.

View post on Instagram
 

Beeld: Instagram van @chantal130387