Food

Tijd om te bakken! Het water loopt uit onze mond bij deze oreo taart

Cupcakes en koekjes zijn altijd zo rap op. Daarom hebben wij het recept voor een super lekkere taart. Namelijk de oreo taart. Deze zit mega vol met je favoriete koekjes en is zo machtig dat je na een stuk al propvol zit. Zo geniet je langer van je taart. Love it.

Recept voor een overheerlijke oreo taart

Wat heb je nodig?
Voor de bodem
250 gr oreo’s
75 gr boter
Voor het cheesecakebeslag
600 gr naturel roomkaas
125 gr crème fraiche 
150 gr suiker
3 eieren
1 eidooier
12 oreo’s, grofgehakt
1 el maïzena
Voor de topping
250 ml slagroom
50 gr poedersuiker
1 tl vanille-extract
10 oreo’s

Snel aan de slag!
Begin met het voorverwarmen van je oven op 150 graden celcius. Dit kun je ook altijd nog wat later doen, aangezien het recept gemiddeld een half uur duurt om te maken voordat het de oven in gaat. Pak een steelpan en een springvorm. Breek de oreo koekjes in stukjes tot het kruimels zijn en smelt boter in een steelpan. Voeg de kruimels en de boter samen in een springvorm.

Breek de oreokoekjes tot kleine stukjes, maar niet tot kruimels. Pak nu een kom waar je roomkaas, crème fraiche en suiker in doet. Dit klop je tot het een romig bestand wordt. Voeg een voor een de drie eieren toe en tot slot de eierdooier en maizena. Doe hier grofgehakte oreo’s in. Meng dit en schenk het in de springvorm.

Hup, de oven in
De taart kan al de oven in. Belangrijk is dat je een bakje water op de bodem van de oven zet en dat je de taart in het midden van de oven zet. Bak de taart 70 minuten op 150 graden celcius. Hierna laat je de taart nog even afkoelen en kun je ‘m laten opstijven in de koelkast.

Kruimel oreo’s en pak een paar hele oreo’s. Ondertussen kun je verder gaan met het volgende. Klop de slagroom met poedersuiker en vanille-extract . Dit doe je over de top van de taart. Verdeel het hoe jij het leuk vindt. Nu kun je de gekruimelde oreo’s en de hele oreo’s over de taart doen.

Tot slot de allerlaatste en leukste stap: Opsmikkelen!

Houd je wel van oreo’s, maar heb je liever een pannenkoek dan een taart. Klik dan hier.

Recept bakken oreo taart 

Bron: rutgerbakt | Beeld: Istock

Must reads 👀