Lifestyle

Door deze vijf voordelen van naakt slapen laat jij je pyjama voortaan in de kast

Heel leuk en glamorous al die nachtkleding, maar stiekem ben jij gek op naakt slapen. Geen probleem, nergens om je voor te schamen! Er zijn namelijk een aantal voordelen van in je nakie slapen. Lees snel verder, want wij hebben ze speciaal voor jou verzameld.

Met nachtkleding aan slapen 

Als jij ‘s nachts wil draaien, is het niet super handig als je een pyjama aan hebt. Je voelt de kleding langs je schuren als je omdraait. Zonder kleding voel je je meer ontspannen. Toch slapen veel Nederlanders met nachtkleding aan. Een groot deel van de jongeren slaapt het liefst in ondergoed. Slechts 9 procent daarvan slaapt naakt. Daarnaast slapen mannen vaker naakt dan vrouwen. Maar er zijn toch wel wat redenen om eens je pyjama links te laten liggen:

1. Minder kans op infectie

Bacteriën verzamelen zich snel. Zo kan dit ook gebeuren in een onderbroek. Zeker als het zomer is, als de temperaturen omhoog gaan. Door dan juist bloot te slapen blijft het koel beneden en is de kans op een infectie kleiner. 

2. Afvallen en afkoelen

In je blootje in bed gaan liggen, betekent dat jouw lichaam sneller afkoelt. Precies de temperatuur die nodig is om goed te gaan slapen. En omdat je het kouder krijgt, verbrand je meer calorieën. Wanneer je dus naakt slaapt, gaat jouw lichaam nog meer calorieën verbranden om weer op temperatuur te komen.

3. Jong blijven

Ja, het is echt waar: van naakt slapen blijf je langer jong. Doordat je lichaam afkoelt, komt er melatonine in je lijf. Zo blijft jouw huid dus mooier. Ook zijn er groeihormonen die ervoor zorgen dat je lichaam minder snel veroudert. Deze repareren jouw cellen voornamelijk in de nacht. Tijd om die pyjama nu echt aan de kant te leggen.

4. Je voelt je aantrekkelijker

Al die nachten dat jij in je blootje ligt, moet je je wel meer op je gemak voelen. Jij went helemaal aan je eigen lichaam. Misschien ga je er wel meer van houden dan je eerst deed.

Vrouw wakker worden bed pyjama

5. Gezond voor de relatie

Heb jij een relatie? Veel stelletjes die naakt slapen, voelen zich gelukkiger in hun relatie. Ze hebben namelijk vaker zin in seks. Misschien is lepeltje lepeltje liggen toch een optie? Door naakt tegen je lover aan te kruipen, maak je allebei meer van het knuffelhormoon ‘oxytocine’ aan.

Kies je toch wel voor een pyjama? Bekijk hier de mooiste waarin jij je sowieso sexy voelt. 

Bron: Gezondheidsnet, Slaapinfo | Beeld: iStock