Lifestyle

Met deze activiteiten verbrand je calorieën zonder te sporten

Heb jij ook altijd een excuusje als je hebt besloten te gaan sporten? Je bent moe, je hebt honger, je wilt nog even studeren of een serie kijken. Natuurlijk heeft iedereen wel eens geen zin, maar als dit altijd zo is moet je je misschien toch afvragen of je ook op andere manieren calorieën kan verbranden. Gelukkig kan dit ook met de onderstaande activiteiten. 

1. Schoonmaken
Heb jij een hekel aan schoonmaken? Snappen we, maar toch moet het dagelijks gebeuren. Gelukkig blijkt dat je met schoonmaken flink wat calorieën kan verbranden. Met een half uur stofzuigen verbrand je bijvoorbeeld al 119 calorieën en met het schoonmaken van de hele badkamer zo’n 400 calorieën. Zo wordt het toch een stuk minder erg ;-). 

via GIPHY

2. Koken
Bij eten koken denk je waarschijnlijk niet meteen aan calorieën verbranden, maar met een uur koken verbrand je al 136 calorieën. Daarna eet je dat er weer aan, maar hey het is toch mooi meegenomen ;-).

3. Avondje uit
Wanneer je uit gaat met je vriendinnen ga je natuurlijk een aantal drankjes drinken, maar wat je ook doet is dansen. Met dansen verbrand je al zo’n 370 calorieën per uur. Een goede reden om jezelf dus dit weekend de kroeg in te sleuren. 

via GIPHY

4. Shoppen
Wat doen we het liefst? Juist ja, shoppen. We hebben goed nieuws: tijdens een dagje struinen door de winkels verbrand je al gauw 480 calorieën per uur, omgerekend is dit 8 calorieën per minuut. Een goed excuus om dit weekend de winkels in te duiken. 

5. Seks
Seks is natuurlijk veel leuker dan zwoegen in de sportschool. Ben jij een wilde tussen de lakens? Dan verbrand je met een halfuur al 60 tot 100 calorieën. Ben jij meer het zeester type? Zorg dan alleen dat je wel een orgasme krijgt, dit is al goed voor 112 calorieën. Hallelujah!

Wist je trouwens dat een halfuur in bad gaan gelijk staat aan een halfuur sporten?

6. Slapen
Lig jij het liefst tot 12:00 uur ‘s middags in bed? Ga vooral zo door. Met slapen verbrand je namelijk ook calorieën. Doe dit dan vooral ook naakt. Je lichaam is namelijk hard aan het werk om je hart kloppend te houden, op temperatuur te blijven, en stofwisselingsprocessen in gang te houden. Hoeveel calorieën je met slapen verbrandt hangt af van je gewicht. Het aantal kilo’s dat je weegt is het aantal calorieën dat je per uur verbrandt. 

7. Lachen
Veel lachen is niet alleen goed voor ons humeur, maar ook voor het verbranden van calorieën. Of het nou je vriendin is die je aan het lachen maakt, een leuke video of een binnenpretje: met een kwartier lachen kun je al 40 calorieën verbranden. Om deze redenen is het goed om elke dag te lachen. 

8. Zoenen
Je wilt natuurlijk geen wasmachine zijn, maar door een potje actief te zoenen kun je wel afvallen. Binnen een kwartier kun je al ongeveer 30 calorieën verbranden. Je hartslag gaat namelijk omhoog en daardoor ook de vetverbranding.  

9. Huilen
Huil jij super snel bij films? Schaam je niet. Er is geen reden om je in te houden: met huilen verbrand je namelijk 1,3 calorieën per minuut. Dit lijkt misschien niet super veel, maar het is beter dan niets. Als je een zielige film op zet van anderhalf uur ben je toch wel weer wat calorieën kwijt. 

via GIPHY

 

Bron: dingenvoorvrouwen.nl, gezondheidsnet.nl | Beeld: iStock