Lifestyle

Onderzoek: ben jij een snoozer? Dan ben jij intelligenter, creatiever en gelukkiger

Je wekker gaat. Je moet werken. Gauw druk je nog even op de snooze-knop. Heerlijk toch? Er zitten wel flink wat nadelen aan vast. Gelukkig heeft het uitslapen ook drie voordelen. De kans dat jij namelijk intelligenter, creatiever en gelukkiger bent dan iemand die snel opstaat, is groot. Ben je benieuwd hoe dit zit? Lees dan snel verder.

Je bent intelligent als je geen wekker zet

Het is natuurlijk niet zo handig als jij naar je werk moet om geen wekker te zetten of om door te snoozen. Maar uit een onderzoek komen wel drie voordelen naar boven. Jij bent ten eerste superintelligent als je door tukt. Hoe dat komt? Jij bent waarschijnlijk slim genoeg om naar jouw lichaam te luisteren in plaats van naar de regel om op te staan. Dit in tegenstelling tot mensen die nog leven en slapen zoals onze voorouders: vroeg erin en vroeg er weer uit.

Creatiever en onafhankelijker als je een snoozer bent

Het tweede verband die de onderzoekers legden: “Wie luistert naar zijn lichaam en zich niet schikt naar ‘de dictatuur van de wekker’, zal meer zijn passie najagen en eigen oplossingen voor problemen vinden.” Dat stuk maakt jou dus creatiever en onafhankelijker. Onderzoekers Satoshi Kanazawa en Kaja Perina zeiden het volgende hierover: “We blijken in staat te zijn om ons aan te passen aan een nieuwe manier van slapen, dat duidt op een hoger IQ.” Het toont aan dat je beter in staat bent om je eigen ambities en doelen te volgen. 

Lui zijn is dus nog helemaal niet zo erg als jij dacht. 

Ben jij benieuwd hoeveel uur jij eigenlijk per nacht moet slapen om jouw dag goed door te komen? Lees ‘t hier.

Bron: Researchgate.net, Sciencedirect.com | Beeld: iStock