Lifestyle

Dit is waarom snoozen je hele dag verpest (en je er absoluut mee moet stoppen)

Wanneer jij in de avond naar bed gaat zet je voor het slapen gaan nog even je wekker. Om 9:00 uur moet jij op school zijn, dus daarom zet je je wekker om 7:30 uur. Op die manier heb jij precies genoeg tijd om nog even te douchen, je op te maken en een ontbijtje naar binnen te werken. De volgende ochtend gaat je wekker. Bah, dat rot ding! Snel druk je 'm uit. En dat doe je niet één keer. Nee, minstens zes keer. Dit is waarom snoozen je hele dag verpest en waarom jij er dus absoluut mee moet stoppen.

Het is ontzettend irritant voor anderen
Probeer wanneer je voor de zoveelste keer op die snooze knop klikt even wat meer rekening te houden met alle anderen in huis. Hoe irritant zou jij het vinden als jij eindelijk een ochtend uit kunt slapen en je moeder, broer of huisgenoot zijn wekker constant af laat gaan? Behoorlijk irritant, waarschijnlijk. 

Je komt bijna altijd te laat
Telkens weet jij zo vaak te snoozen dat je uiteindelijk enorm moet haasten om nog op tijd te komen. Met een beetje geluk weet jij je trein alsnog te halen, maar je hebt vaak genoeg meegemaakt dat je de trein voor je neus weg zag rijden. Te laat komen is niet alleen irritant voor jezelf, maar ook voor anderen. Mensen rekenen erop dat jij er om een bepaalde tijd bent. En zeg nou eerlijk: je wil niet bekend staan als die persoon die al-tijd te laat is, toch?
snoozen ongezond slapenHaasten is geen goed begin van de dag
Los van het feit dat je hoogstwaarschijnlijk te laat komt, is haasten sowieso geen goed begin van je dag. Het is belangrijk om in de ochtend even wat tijd voor jezelf te nemen. Even alle tijd voor jezelf nemen en rustig aan de dag beginnen zorgt voor veel minder stress. Op die manier kun je ook een stuk opgewekter aan je dag beginnen en voel jij je niet de hele dag vermoeid. 

Je slaat door gebrek aan tijd vaak je ontbijt over
Als je in de ochtend moet haasten is het vaak heel verleidelijk om je ontbijt over te slaan. Eten? Dat kan later wel! Toch is het belangrijk dat je deze maaltijd nooit overslaat en met een goedgevulde maag aan de dag begint. In dit artikel lees je waarom het heel erg slecht is om je ontbijt over te slaan.

Je wordt alleen maar vermoeider
Hoewel je misschien denkt dat snoozen ervoor zorgt dat jij nog even goed kunt uitrusten, is niets minder waar. Constant blijven snoozen zorgt er namelijk alleen maar voor dat jij vermoeider wordt dan je in de eerste instantie was. In de vroege ochtend slaap je dan namelijk niet meer diep, dus je rust helemaal niet meer uit. 

Dus: stop met snoozen! Heb jij toch altijd stress in de ochtend? Met deze tips kun jij jouw ochtendroutine makkelijk verkorten.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved