Lifestyle

17 herkenbare momenten tijdens all you can eat sushi

Sushi: de een houdt ervan, en de ander moet er niet aan denken. Als jij bij die eerste groep mensen hoort, dan zul je ongetwijfeld al eens genoten hebben van een avondje onbeperkt sushi. All you can eat sushi is heerlijk, maar brengt ook een aantal herkenbare momenten met zich mee. Ben jij groot van van sushi? Dan herken jij deze 17 momenten tijdens all you can eat sushi sowieso.

1. Je kijkt al weken / dagen uit naar het moment dat de all you can eat sushi gaat beginnen. En maakt iedereen jaloers door te zeggen dat je binnenkort weer sushi gaat eten.

2. Bij binnenkomst weet je niet hoe snel je de tablet moet pakken en bestel je gelijk. En denk maar niet dat je voorzichtig bent. Maximaal 5 per ronde per persoon, dus minder dan dat bestel je echt niet.

3. Iedereen aan tafel, dus ook jij, legt het heilige moment vast op camera. Snapchat hier, Instastory daar: iedereen mag weten dat jij sushi gaat eten.

4. Wanneer de serveerster aan komt lopen met het eerste bord vol sushi, kijken jij en je vriendin elkaar lachend met grote ogen aan. Jullie zijn zó enthousiast en kunnen het bijna niet bedwingen.

5. Jullie bepalen samen welke sushi jullie als eerste gaan nemen. En reageren vervolgens overdreven wanneer het eerste stukje sushi jullie tong aanraakt. OMG. Heaven

6. Je bent aan het stuntelen met die stokjes, want het blijft tóch wel lastig. Uiteindelijk lukt het wel, want oefening baart kunst.

7. Wanneer je denkt dat je goed bezig bent, valt de zoveelste sushi van je stokje af: in de sojasaus. Hmm, toch wel wat te zout zo.

8. Terwijl je nog niet eens alles op hebt, begin je al met het bestellen van de volgende ronde. Dan kunnen jullie in één keer door, slim toch?

9. Bijna met tegenzin bestel je nog een drankje. Wordt de avond nóg duurder én is er minder ruimte voor sushi.

10. Je blijft maar bestellen en bestellen. Je eet ten slotte niet elke avond onbeperkt sushi.

11. Op een gegeven moment begin je toch vol te raken. Maar je blijft bestellen.

12. Waar jij en je vriendin eerst bijna vochten om het laatste stukje sushi van de ronde, geven jullie ‘m nu liever weg. ‘Neem jij maar. Ik heb die al gehad.’

13. Je begint zo vol te raken dat je buik op begint te zetten. Ja hoor, de knoop gaat open; wat een bevrijdend gevoel.

14. Om extra kosten te voorkomen stapel je bordjes op elkaar. En nu hopen dat ze er geen euro bij rekenen, omdat je je bestelling niet op hebt gegeten.

15. Als er echt onbeschoft veel overblijft, vouw je een paar stukjes sushi stiekem in je een servetje. Hoppa, die gooi je buiten wel weg.

15. Het maakt niet uit hoe vol je bent, een toetje kan er altijd nog in. Een lekker bolletje ijs, daar heb je toch altijd zin in.

16. Je bent helemaal vol en besluit het nooit meer zo ver te laten komen. Maar toch gaat je volgende bezoek weer precies op dezelfde manier.

17. En sushi? Dat kun je echt een tijdje niet meer zien. Tot je de volgende dag wakker wordt: het is weer tijd voor een sushi-date.