Food

Yum! Binnen no-time maak jij deze heerlijke spaghetti carbonara

Ben jij ook zo’n pasta lover en kunnen jouw besties je hier altijd voor wakker maken? Dan sta jij vast open voor een nieuw recept. Of het nou spaghetti bolognese is of carbonara maakt jou niet uit, want jij vindt het allemaal lekker… Met het onderstaande recept maak jij binnen tien minuten een heerlijke pasta carbonara, namelijk een recept van niemand minder dan Gordon Ramsay. Go try it out! 

Benodigdheden voor twee personen:
– 4 dikke plakken (ontbijt)spek
– 2 grote champignons
– 2 knoflooktenen, gepeld
– 4 eetlepels diepvries doperwtjes, ontdooid
– 3 eetlepels crème fraîche
– 2 eidooiers
– 1 rode chilipeper
– handjevol gehakte peterselie
– Parmezaanse kaas om erover te raspen
– 200-250 gr gedroogde spaghetti
– zout en peper

Wil jij weten hoe je pittige wodkasaus à la Gigi Hadid moet maken? Klik dan hier.

Werkwijze: 
Zet een grote pan met water op het vuur en doe hier een snufje zout in. Als het water kookt kan je de spaghetti in de pan doen. In de tussentijd kan je de plakken spek in kleine stukjes snijden. Zet dan een andere koekenpan op het vuur en doe de spek hier in (wacht tot de pan warm is). Meteen als je de spek in de pan hebt gedaan doe je er wat peper over heen.

Daarna is het tijd om de knoflookteentjes en de champignons te snijden, deze mag je beide meteen toevoegen aan het spek. Maak dan dunne ringetjes van de chilipeper en doe deze bij de koekenpan met de spek. Pak een andere kom en doe hier de eidooiers, crème fraîche en wat geraspte kaas in. Mix dit goed door elkaar en voeg dan nog een lepel pasta water toe (gekookt water uit de pan). Daarna voeg je de doperwten en tien eetlepels gekookt water toe aan de koekenpan met het spek en roer je dit nog even heel goed door.

Nu begin je aan de laatste stappen. Giet de spaghetti af (proef eerst of je deze goed genoeg vindt) en doe dit dan in de koekenpan. Daarna doe je het eiermengsel ook in de pan bij het spek en de spaghetti. Roer alles nog even heel goed door elkaar, zodat de ingrediënten goed verspreid zijn. Ten slotte voeg je nog wat peterselie toe en dan kan je de heerlijke spaghetti carbonara verdelen over je borden. 

Lees hier 8 feiten en fabels over pasta.

Bron: Gordon Ramsay/Youtube | Beeld: iStock