Food

Zo maak je Oreo ijskoffie: driemaal de lekkerste recepten

Oreo en ijskoffie is misschien wel dé perfecte combinatie op aarde. Zelfs wanneer je geen koffieleut bent, glijdt deze ijskoffie zonder moeite naar binnen. De zoetere en koude variant van het warme bakkie pleur is ook nog eens het perfecte zomerdrankje. Zo maak je Oreo ijskoffie: driemaal de lekkerste recepten. Yum! 

View post on Instagram
 

Zo maak je Oreo ijskoffie

1. ♥ Oreo ijskoffie met Nutella:
De ingrediënten:

‧ 8 Oreo koekjes
‧ 2 kopjes koffie 
‧ 1 grote bol vanille ijs
‧ 1 eetlepel Nutella
‧ 1 glas ijsblokjes
‧ Toefje slagroom

Zo maak je de Oreo ijskoffie:
Zet als eerst twee koppen koffie en doe het wanneer het afgekoeld is in een blender. Voeg bij de koffie dan het vanille ijs, de Nutella, Oreo koekjes en de ijsblokjes in de blender. Mix het drankje tot de koekjes en het ijs goed vermalen zijn en het drinkbaar is. Schenk het verfrissende drankje in een glas en maak het af met een toef slagroom.

2. ♥ Oreo ijskoffie voor de echte koffieliefhebbers:
De ingrediënten:
‧ 6 Oreo koekjes 
‧ 4 bollen vanille ijs
‧ Dubbele espresso
‧ Chocoladesaus
‧ Slagroom

Zo maak je de Oreo ijskoffie:
Zet een dubbele espresso en laat de espresso afkoelen. Doe de koffie in een blender en voeg hier het vanille ijs en de Oreo koekjes aan toe. Blend het geheel goed door elkaar. Pak de overige Oreo koekjes en haal uit de koekjes de witte crème laag (tip: eet het op) en maal de koekjes fijn. Dip de bovenkant van de glazen waarin je de ijskoffie wil drinken in chocoladesaus en daarna in de gemalen Oreo koekjes. Vul dan de glazen met de Oreo ijskoffie. Spuit een dot slagroom op de ijskoffie.

3. ♥ Oreo ijskoffie met maar drie ingrediënten:
De ingrediënten:
‧ Oreo koekjes
‧ Halfvolle melk
‧ Koffie

Zo maak je de Oreo ijskoffie:
Maal de koekjes zo fijn mogelijk. Vul een ijsblokjesvorm met de gemalen koekjes en giet hierover de halfvolle melk tot de rand mee vol. Stop de ijsblokjesvorm in de vriezer. Vlak voordat de ijsblokjes bevroren zijn maak je alvast koffie. Als de Oreo melkblokjes bevroren zijn vul je een glas met de blokjes en voeg je hier de afgekoelde koffie bij.

Topping ideeen:
Als je van je Oreo ijskoffie écht een feestje wil maken, is het natuurlijk een overheerlijk idee om je ijskoffie af te maken met een lekkere topping. Mogelijke toppings voor op de toef slagroom zijn:
‧ Aardbeien
Discodip
‧ Nootjes
‧ Kaneel
‧ Vanillesuiker
‧ Chocolade-/karamelsaus
‧ Cacaopoeder
‧ Choco nibs

Op deze manier geef je weer een verfrissende en verrukkelijke draai aan de bovenstaande recepten. Proost!
Bron: culy.nl, ohmyfoodness.nl, mocktailz.nl | Beeld: iStock