Food

De drie lekkerste kruidnoten recepten: chocolate chip, zeezout-karamel & discodip

Op de Girlscene redactie denken wij tijdens het ontbijt al aan de lunch. Hebben we net onze lunch opgegeten? Dan is het alweer tijd om na te denken over het avondeten. Het is wel duidelijk, wij zijn gek op eten en nieuwe recepten proberen en delen de lekkerste, goedkoopste of meest vreemde recepten graag met jullie. Omdat het alweer bijna pakjesavond is laten wij je zien hoe jij drie verschillende smaken kruidnoten maakt.


Dit heb je nodig voor de basis:
♥ 250 gram zelfrijzend bakmeel
♥ 125 gram basterdsuiker
♥ 100 gram boter
♥ 50 mililiter melk
♥ 1,5 theelepel speculaaskruiden


Hier maak je ongeveer vier porties van.

Chocolate chip kruidnoten
Deze kruidnoten zijn geïnspireerd op onze geliefde chocolate chip cookies. En het leuke is dat je maar twee (of drie) dingen hoeft toe te voegen aan het kruidnotenbeslag.

Dit heb je extra nodig voor chocolate chip kruidnoten:
♥ Pure chocolade
♥ Witte chocolade
♥ Biscuit


Dit moet je doen:
1. Hak de pure en witte chocolade in stukjes met een mes.
2. Leg de biscuit in een theedoek en sla hier met een deegroller op, zodat de biscuitjes kapot gaan en veranderen in kleine stukjes.
3. Meng de biscuit en chocolade door elkaar om het vervolgens door het deeg te kneden.
4. Maak kleine bolletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Deze kruidnoten worden niet zo mooi rond als de normale, maar zijn minstens net zo lekker! (Of misschien nog wel lekkerder)
5. Bak ze vijftien minuten in de oven op 170 graden.

Zeezout-karamel kruidnoten
Sinds Tony Chocolonely met de oranje zeezout karamelreep kwam zijn wij verkocht. Daarom zeezout-karamel kruidnoten, wij zijn fan!

Dit heb je extra nodig voor zee zout karamel kruidnoten:
♥ Caramel fudge
♥ Zeezout
♥ scheutje melk


Dit moet je doen:
1. Voeg naar smaak zeezout toe aan je beslag. Doe niet te veel! Je mag later altijd meer toevoegen.
2. Bak de kruidnoten vijftien minuten op 170 graden.
3. Smelt de karamel in een pannetje en voeg een héél klein beetje melk toe zodat het vloeibaar wordt.
4. Ga nu helemaal los: dompel je kruidnoten in de karamel, maak stipjes, streepjes noem maar op. Je mag stiekem alvast even proeven, weet je gelijk of je nog een beetje zeezout moet toevoegen. 😉

Dit heb je extra nodig voor chocolade discodip kruidnoten:
Iedereen nam vroeger over een ijsje met discodip! Of doen jullie dit stiekem ook nog steeds? Vanaf nu hoeven wij ons niet meer te schamen en mogen wij ongegeneerd discodip blijven eten.

Dit heb je nodig:
♥ Discodip
♥ Versiersels
♥ Kookchocolade (dit ligt in het schap bij de bakproducten)


Dit moet je doen:

1. Maak kruidnoten van het deeg en bak ze vijftien minuten op 170 graden.
2. Laat de kruidnoten goed afkoelen.
3. Vul ondertussen een pan met water en zet deze op het fornuis.
4. Pak een andere kleine pan en leg deze in de pan met water, zodat de kleine pan warm wordt maar niet direct met het vuur in aanraking komt.
5. Leg ongeveer vier stukjes chocolade in de pan en wacht rustig tot het smelt.
6. Je hebt nu twee opties. Dip de hele pepernoot in de chocolade voor het ultieme effect. Ben je creatief? Giet de chocolade in een flesje en maak zelf mooie creaties.
7. Versier je kruidnoten met discodip of andere leuke (eetbare) versiersels.

En dan hier natuurlijk nog even een foto van het resultaat! Bijne zonde om op te eten… Maar dat doen we natuurlijk wel :-). Eet smakelijk!