Lifestyle

7 leuke tentjes voor een eerste date in Amsterdam

Ben jij druk aan het swipen op allerlei verschillende datings-app en ga jij binnenkort voor de eerste keer op date? Dan ben je vast super zenuwachtig en ben je nu al bezig met het uitzoeken van een leuk tentje. Wij snappen dat dit best stressvol kan zijn en daarom hebben wij alvast wat leuke plekjes voor je verzameld. Nu alleen nog kiezen welke het wordt en dan is het aan jou. Let’s go…

♥ Venster 33
Venster 33 is een super leuk café restaurant dat ligt in de Pijp. Venster is ongeveer vijf jaar geleden geopend en heeft inmiddels al flink wat vaste klanten binnen weten te harken. Ze zijn elke dag geopend van ontbijt tot het diner. Ze hebben heerlijke drankjes en ook verschillende borrelhapjes.
Adres: Eerste van der Helststraat 42, Amsterdam

View post on Instagram
 

♥ De Waterkant
De Waterkant is een plek in Amsterdam aan het water, duh… Bij lekker weer zit het terras dan ook helemaal vol met Amsterdammers. Logisch natuurlijk, want het is een heerlijk plekje om van de zonnestralen te genieten. Saoto-soep en Roti zijn twee speciale gerechten van het menu, daarom wordt deze plek soms ook wel beschouwd als Suriname. 
Adres: Marnixstraat 246, Amsterdam

View post on Instagram
 

♥ Pllek
Bij Pllek krijg je een lekker strand gevoel en dat terwijl de zee nergens te bekennen is. Je kan hier lekker relaxen op de zitzakken en genieten van je drankje met het mooie IJmeer als uitzicht. 
Adres: T.T. Neveritaweg 59, Amsterdam

View post on Instagram
 

♥ Meneer Nieges
Meneer Nieges is de buurman van Pllek, ze zitten precies tegenover elkaar aan het IJmeer. Bij Meneer Nieges kan je genieten van heerlijke cocktails en je date verrassen met je losse heupen, als je die hebt natuurlijk… Heb je een date op vrijdag of zaterdag dan kan het zo maar eens een latertje worden. Meneer Nieges is dan namelijk tot 3 uur s ‘nachts open. 
Adres: Westerdoksdijk 40, Amsterdam

View post on Instagram
 

♥ Escobar
Escobar is officieel een Spaans restaurant, maar het wordt vaak gezien als een hipper tapasbar. Het restaurant bevindt zich midden in de Pijp en heeft een super gezellige sfeer, daarbij is het ook nog een perfecte hoeveelheid licht. Het is niet heel licht, maar je kan elkaar nog heel goed zien..;) So romantic.
Adres: Eerste Sweelinckstraat 10, Amsterdam

View post on Instagram
 

♥ Bar Kosta
Bar Kosta is een een super leuke tent die twee jaar geleden is geopend. De vibe die er hangt is heel relaxt en ook hier is de hoeveelheid licht precies goed! Als je buiten een plekje wilt hebben moet je er op tijd bij zijn, want anders is de kans dat je geen plek meer hebt best klein en dat is zonde. Sommige tafeltjes zijn best klein, je zit soms dan ook behoorlijk dichtbij elkaar. So be prepared for that!
Adres: Derde Kostverlorenkade 42, Amsterdam

View post on Instagram
 

♥ Lotti’s
Lotti’s Bar & Grill is een super leuke tent in het mooie Hoxten hotel. Bij Lotti’s hangt er een super gezellige sfeer, vooral in het weekend. Het zit dan ook bijna altijd vol. Als je geluk heb speelt er ook nog een bandje. 
Adres: Herengracht 255, Amsterdam

View post on Instagram
 

Wist je dat je helemaal niet bang hoeft te zijn om te daten? Lees hier waarom.

Bron: Elle.nl, ylbb.nl | Beeld: iStock