Lifestyle

Dit zijn de leukste gespreksonderwerpen voor een eerste date

Heb je binnenkort een eerste date en ben je nu al super zenuwachtig? Wat als hij of zij toch niet leuk is of wat als het gesprek stil valt? Dan zit je daar maar awkward naar elkaar te staren. Om dat te voorkomen hebben we de leukste gespreksonderwerpen voor een eerste date voor je op een rij gezet. Zo wordt jouw eerste date echt niet awkward én lijkt het niet op een sollicitatiegesprek! 

♥ Favoriete Netflix-series
Heb je niks meer om over te praten? Begin dan een gesprek over Netflix. Waarschijnlijk heeft jouw date ook wel een account én een favoriete Netflix-serie. Vraag bijvoorbeeld naar zijn of haar favoriete serie ooit. Misschien wordt jullie tweede date een Netflix-avondje ;-). 

♥ Reizen
Wie houdt er nou niet van reizen of op vakantie gaan? Praat over jullie tofste reizen op de eerste date. Grote kans dat jullie hier uren over kunnen kletsen. Enne, zo krijg je ook nog een beetje inspiratie voor een nieuwe reis die je wil maken. 

♥ De toekomst
Het is ook altijd goed om te weten wat je date allemaal wil gaan doen en bereiken in de toekomst. Hebben jullie even niks te bespreken, dan is dit een goede om te vragen. Enne, je hoeft niet meteen over trouwen en kinderen te praten hoor. 

♥ Familie
Je hoeft niet je hele familiegeschiedenis aan elkaar te vertellen, maar het is wel leuk om elkaar een beetje te vertellen over de ouders, broer(s) en zus(sen). 

♥ Hobbies
Heel standaard, maar niet geheel onbelangrijk: hobbies. Wat vind je date leuk om te doen in zijn/haar vrije tijd? Zo kan je meteen zien of jullie een beetje dezelfde dingen leuk vinden

♥ Eten
Wie houdt er nou niet van lekker eten? Stel je date de vraag waar je hem of haar ‘s ochtends vroeg wakker voor mag maken. Enne, vertel dan ook meteen van welk eten jij hartstikke happy wordt. 

♥ Vrienden
Ook een leuk onderwerp voor je eerste date: vrienden. Kom erachter wat voor vrienden je date heeft, wat ze samen doen en wat ze voor hem/haar betekenen. Jullie hebben niet direct een relatie na de eerste date, maar stel dat het wel serieus gaat worden tussen jullie is het ook goed om te weten hoe zijn/haar vrienden zijn. 

Hopelijk ben je met deze tips helemaal klaar voor de eerste date. Enne, het allerbelangrijkste: blijf vooral jezelf! 

Beeld: iStock

Must reads 👀