Beauty

Alles wat jij moet weten over je bovenlip ontharen

Haar op de bovenlip: mannen zijn er meestal blij mee, maar veel vrouwen die last hebben van donshaartjes op hun bovenlip willen hier juist graag van af. Iedereen heeft wel haartjes op de bovenlip, maar bij sommige vrouwen zijn ze duidelijker te zien dan bij anderen. Je bovenlip ontharen kan op verschillende manieren. Wil jij je bovenlip ontharen? Dit is wat je erover moet weten.

Er zijn verschillende methodes te gebruiken voor de bovenlip ontharen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je bovenlip te scheren, te harsen, of je bovenlip ontharen met behulp van een pincet.

Bovenlip ontharen door te scheren
Een makkelijke manier voor je bovenlip ontharen is door te scheren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een scherp scheermesje en scheerschuim of scheergel. Een nadeel van scheren is echter wel dat haartjes worden ‘afgebroken’, en daarna dus weer sneller aangroeien. Je kunt dan stoppeltjes krijgen. Het is wel pijnloos, en ook makkelijk. Wil je je bovenlip ontharen door te scheren? Dan kun je dat het beste na het douchen doen. Breng scheerschuim of scheerschuim aan om irritaties te voorkomen en het bovenlip ontharen soepeler te laten gaan. Scheer altijd met de haartjes mee.

Bovenlip ontharen door te harsen
Harsen is een effectieve methode voor je bovenlip ontharen. Je kunt je eigen bovenlip ontharen door middel van wax of waxstrips, maar je kunt er ook voor kiezen om het bovenlip ontharen aan een schoonheidsspecialist over te laten. Bij het harsen worden de haartjes compleet verwijderd, wat ervoor zorgt dat ze een stuk minder snel weer groeien. Je bovenlip ontharen met behulp van hars kan wel pijnlijk zijn, zeker als je last hebt van een gevoelige huid. Waxstrips zijn het makkelijkst om te gebruiken als je je eigen bovenlip wilt harsen.
Het is belangrijk dat de bovenlip schoon en droog is, zodat de waxstrip goed aan de haartjes zal kleven. Maak de strip warm door ermee in je handen te wrijven, en plaats deze vervolgens op je bovenlip. Druk de strip goed aan en laat de waxstrip afkoelen. Trek je huid strak en trek daarna de waxstrip van de huid af. Je bovenlip ontharen met wax of hars moet altijd tegen door de wax tegen de richting van de haartjes te trekken. Alleen dan zullen de haartjes goed uit de huid worden getrokken.

Bovenlip ontharen door te epileren
Je bovenlip ontharen door te epileren werkt een beetje hetzelfde als harsen, maar duurt een stuk langer. Je trekt de haartjes een voor een met een pincet uit de huid. Dit kan best pijnlijk aanvoelen en duurt ook behoorlijk lang, dus deze methode wordt niet vaak gebruikt. Je kunt een pincet wel gebruiken om haartjes te verwijderen die bijvoorbeeld niet gepakt zijn door wax.

Bovenlip ontharen met ontharingscrème
Een pijnloze en snelle methode voor je bovenlip ontharen is met behulp van ontharingscrème. Je brengt de crème aan op je bovenlip, laat het even inwerken en spoelt de crème vervolgens weg. Lees altijd de gebruiksaanwijzing, want dan weet je precies hoelang de crème in moet trekken en hoe de crème werkt. Spoel de huid af met water.

Je bovenlip ontharen kan voor een geïrriteerde huid zorgen. Om je huid te verzachten kun je een verzorgde crème aanbrengen. Deze crème kan ook de roodheid verminderen, want na je bovenlip ontharen kan je huid een beetje rood kleuren.

Beeld: iStock