Beauty

12 herkenbare dingen tijdens het scheren

Zolang de zon schijnt en het buiten jurkjes-weer is kunnen we niets anders doen dan blijven ontharen totdat de lange broeken en lange mouwen weer aan kunnen. Dat scheren blijft misschien wel de vervelendste bijkomstigheid van de zomer. 😉 Vooral omdat scheren niet altijd even soepel verloopt. De volgende dingen zijn dan ook heel herkenbaar…

1. Het valt iedere keer tegen hoe lang het duurt voordat je weer haarvrij bent. Vooral als je je bovenbenen ook scheert.

2. Je verbruikt ongeveer een kwart van je bus scheerschuim zodra het tijd is om te scheren. Oké, lichtelijk overdreven maar er is immers meer huid om geschoren te worden…

3. Het komt zo vaak voor dat je mesje bot is en dat je dus eindigt met wondjes bij je bikinilijn. Great.

4. Dat betekent trouwens niet dat je geen wondjes krijgt als je een nieuw mesje pakt… Au!

5. Sommige plekken sla je het liefste over tijdens het scheren, zoals je enkels. Dat staat namelijk 9 van de 10 keer gelijk aan een bloedbad.

6. Na het douchen voel je standaard dat je een strook haar bent vergeten te scheren… ARGGGGH.


via GIPHY

7. Om kosten te besparen gebruik je goedkope wegwerpmesjes, maar ja… Die werken lang niet zo fijn als duurdere variant van Gilette of Wilkinson.

8. Wat misschien nog vervelender is dan het scheren zelf is als je aan het einde van de dag alweer voelt dat je stoppels hebt. Waarom?!

9. Als je je bikinilijn wil scheren moet je je altijd in de meest aparte posities wringen om overal goed bij te kunnen… Zo charmant.

10. Ingegroeide haren. Meer hoeven we niet te zeggen, toch? Met deze tips kom je daar vanaf.


via GIPHY

11. Shit, je huid voelt altijd super droog na het scheren, maar die geparfumeerde bodylotion werkt ook niet echt mee… Dit is hoe je van een droge huid afkomt.

12. Zo irritant: scheermesjes die steeds verstopt zijn waardoor je iedere drie seconden je mesje moet afspoelen. Dat verklaart punt 1 meteen.

Beeld: iStock

Must reads 👀